Un studiu complet al Experientelor extracorporale – partea 16

Un studiu complet al Experientelor extracorporale – partea 16

May 8, 2013

continuare al articolului: http://extinderea-constiintei.ro/un-studiu-complet-al-experientelor-extracorporale-partea-15/

Hipnoza

La inceputul cercetarilor psihice, hipnoza a fost folosita intr-o masura mult mai mare decat azi pentru a ne apropia de “calatorie prin clarvedere”, ramanand in continuare o unealta utila. Tot ceea ce trebuie este un hipnotizator inzestrat, care sa aiba o intelegere buna a starii in care vrea sa aduca subiectul plus un subiect care isi doreste experienta. Subiectul trebuie dus intr-o stare hipnotica profunda si apoi hipnotizatorul ii poate sugera sa isi paraseasca corpul. Subiectul poate fi rugat sa se ridice din corpul sau, sa isi creeze o dublura si sa paseasca in ea, sa se rostogoleasca in pat sau scaun, sau sa iasa prin varful capului. Poate fi rugat, apoi, sa calatoreasca spre orice loc, insa hipnotizatorul trebuie sa fie foarte clar in legatura cu destinatia acestuia si sa il aduca in siguranta inapoi in corpul sa la finalul expeditiei. Daca acest lucru nu este facut, subiectul poate avea probleme de orientare dupa aceea. 

Doguri

Exista unele droguri ce pot indubitabil sa ajute la initierea unui OBE. Halucinogenele au fost folosite de foarte mult timp in diverse culturi pentru inducerea unor stari asemanatoare OBE-urilor si in cultura noastra OBE-urile sunt cateodata un produs accidental al experientei unui drog. In absenta unor informatii suplimentare, putem sa ghicim deja ce fel de droguri pot avea efecte de genul acesta. Acestea ar putea fi din genul celor care relaxeaza fizicul in timp ce lasa constienta clara si alerta. Droguri care destabilizeaza simturile si intrerup simtul subiectului in legatura cu unde este corpul sau sau ce forma are acesta, pot fi de ajutor si la fel poate fi orice induce un soi de tremur sau vibratie. Imaginatia trebuie intensificata fara a se pierde controlul si in final trebuie sa existe un scop sau dorinta de a parasi corpul. 

nota: desigur ca aici voi nota ca ceea ce reusesti sa “induci” cu ajutorul drogurilor ramane ceva artificial si in acest fel iti vei crea o carja alegand acest drum, ca sa nu mai mentionam “capcana” pe care drogurile o aduc in viata oricui, prin crearea de dependenta. Dependenta e o alta emotie nerezolvata, de data aceasta de vibratie extrem de joasa, manifestata printr-o nevoie organica de o anumita substanta. In orice caz aceasta cale nu e propriu-zis o cale, ci o coincidenta temporara.

Dezvoltarea viselor

Multe OBE-uri incep de la vise si deoarece prin definitie persoana trebuie sa fie constienta pentru a avea un OBE, acestea tind sa porneasca din vise lucide. Cel ce viseaza, poate deveni constient ca viseaza si se poate gasi intr-un loc, altul decat patul sau, avand posibilitatea de a se misca dupa voie. Poate avea un alt corp si poate chiar sa incerce sa isi vada corpul fizic cum doarme. Aceasta rubrica este acoperita separat intr-o sectiune despre visele lucide. 

Metoda experimentala a lui Palmer

Cautand o metoda simpla si eficienta pentru a induce OBE-uri, Palmer si colegii sai folosesc relaxarea si stimularea audio-vizuala. Subiectii trec printr-o sesiune progresiva de relaxare musculara ascultand tonuri oscilatorii si vizionand o spirala rotativa. O descoperire extrem de interesanta a fost aceea ca multi dintre subiecti au declarat ca au fost literalmente inafara corpurilor lor si ca din ceea ce povestesc in legatura cu experientele pe care le-au avut acestea sunt intr-un fel diferite de cele intalnite in cadrul OBE-urilor. 

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *