Un studiu complet al Experientelor extracorporale – partea 15

Un studiu complet al Experientelor extracorporale – partea 15

May 7, 2013

continuare al articolului: http://extinderea-constiintei.ro/un-studiu-complet-al-experientelor-extracorporale-partea-14/

Metoda ritualului magic

Majoritatea metodelor magice sunt bazate tot pe imagistica sau vizualizare si pe folosirea concentrarii si relaxarii. Toate aceste metode necesita un foarte bun control mental si o buna intelegere a sistemului folosit, a uneltelor sale si a simbolurilor. Charles Tart, in introducerea conceptului de stiinta a starii specifice trece in revista tehnologiile starii specifice, adica modurile de atingere, controlare si folosire a starilor alterate de constiinta. Multe rituri magice sunt pur si simplu asemenea tehnologii. Intr-un exercitiu normal, magicianul face un ritual de deschidere, unul de curatare sau purificare si unul de trecere de la o stare la alta. Odata atinsa starea necesara, el opereaza folosind regulile acelei stari si apoi se intoarce, inchide usa ce tocmai se deschisese si incheie ritualul. 

Meditatii si meditatii pe chakre

Meditatia are doua functii de baza – atingerea relaxarii si imbunatatirea concentrarii. De aceea, starea ideala pentru OBE este uzuala pentru cei ce mediteaza si intr-adevar s-au raportat ocazional OBE-uri in timpul meditatiilor sau practicilor Yoga. Cele doua tipuri principale de meditatie sunt: meditatia de concentrare (de focus) si meditatia de interiorizare. Majoritatea meditatiilor sunt de tip concentrare. Persoana, pur si simplu isi concentreaza atentia asupra unui singur obiect fizic precum flacara unei lumanari, de exemplu, pe o senzatie precum cea simtita atunci cand mergeti sau respirati, pe o emotie precum veneratia sau iubirea, pe o mantra spusa cu voce tare sau in gand, pe o vizualizare precum in meditatiile pe chakre. Meditatia pe concentrare este pur si simplu o forma de autohipnoza. Celalalt tip de meditatie, cea de interiorizare, este analiza gandurilor si sentimentelor in asa fel incat sa intelegi subiectivitatea si iluzia experientei. O asemenea meditatie se face pentru a obtine constiinta transcedentala. 

Meditatiile pe chakre sunt un tip special de meditatie de concentrare care este practic kundalini yoga – practica de a face energia psihica (kundalini) sa curga ascendent pe sushumna, energizand diverse chakre in calea ei. O chakra este un organ de simt al corpului eteric, vizibila doar clarvazatorilor. Pe masura ce fiecare chakra este energizata prin aceasta practica, se crede ca li se adauga puteri oculte (sidhis), pana cand se ajunge la chakra coroana, atunci cand se obtine iluminarea completa. 

Potrivit filosofiilor Est Indiene, oamenii au 7 chakre majore sau centrii psihici ai corpului sau. In schema teozofica sunt 10 chakre ce permit acelora care se antreneaza sa le foloseasca, sa obtina cunoastere asupra lumii astrale. Fiecare dintre chakre formeaza un pod, o legatura schimband energie pura in forme variate si conectand diverse corpuri. Chakrele sunt localizate de-a lungul nadisurilor (o retea de nervi psihici sau canale) si urmeaza sistemul nervos de-a lungul sirei spinarii. 

Prima chakra, localizata la baza sirei spinarii, este chakra de baza muladhara. Cea de-a doua chakra, cunoscuta ca centrul sacral, svadhisthana, e localizata deasupra si in spatele organelor genitale. A treia chakra este plexul solar, manipura si se spune ca corespunde emotiilor si vederii psihice (clarvederii). Chakra inimii, anahata, este cea de-a patra chakra, localizata in dreptul inimii si corespunde atingerii psihice. Cea de-a cincea chakra este chakra gatului, vishuddha, localizata la baza gatului (tiroida) si corespunzatoare auzului psihic (clarauditia).

Urmatoarele doua chakre se crede ca se leaga in principal de stari elevate de constiinta. Chakra frontala (sau cel de-al treilea ochi) ajna, cea de-a sasea chakra este localizata intre si putin deasupra sparancenelor. Ajna este centrul puterilor psihice si se crede ca poate produce multe efecte psihice. In final, chakra coroana sahasrara, localizata in varful capului (glanda pineala) este cea de-a saptea chakra. Este cunoscuta ca lotusul cu 1000 de petale si corespunde proiectiilor astrale si iluminarii. 

Pentru a practica meditatiile pe chakre, pur si simplu va concentrati asupra lor, incepand cu chakra de baza si urcand vizualizand energia psihica din chakra de baza calatorind prin shushumna si energizand fiecare chakra. Dupa cum am mentionat anrterior, chakrele au anumite proprietati asociate cu ele, asa ca acest tip de vizualizare poate mari constienta, poate produce proiectii astrale si alte lucruri – odata ce ati ajuns la ajna si in cele din urma la chakra coroana. 

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *