Un studiu complet al Experientelor extracorporale – partea 14

Un studiu complet al Experientelor extracorporale – partea 14

May 3, 2013

continuare al articolului: http://extinderea-constiintei.ro/un-studiu-complet-al-experientelor-extracorporale-partea-13/

Metoda Robert Monroe

In cartea sa Journeys out of the Body Monroe descrie o tehnica sonora complicata pentru inducerea OBE-urilor. Ea este in parte similara cu celelalte metode imagistice insa incepe cu inducerea starii vibrationale. Multe OBE-uri spontane incep cu o senzatie de vibratie sau tremurare, Monroe inducand deliberat aceasta prima etapa. Sugestiile sale sunt urmatoarele. Mai intai asezati-va la orizontala intr-o camera intunecata, intr-o pozitie confortabila cu capul indreptat catre nordul magnetic. Purtati haine largi si eliminati orice bijuterie sau obiect metalic, avand grija sa va pastrati caldura corporala. Asigurati-va ca nu veti fi deranjat si ca nu aveti nici o limitare de timp. Incepeti sa va relaxati si apoi repetati-va de cinci ori “Voi percepe constient si imi voi aminti tot ceea ce experimentez in timpul acestei proceduri de relaxare. Imi voi aminti in detaliu, cand voi fi complet treaz, acele aspecte ce sunt benefice fiintei mele fizice si mentale“. Apoi incepeti sa respirati cu gura intredeschisa. 

Urmatorul pas implica intrarea in starea intermediara de dinaintea somnului (starea hipnagogica). Monroe nu recomanda o anumita metoda pentru a atinge acest stadiu. Una dintre ele pe care o puteti incerca este sa va tineti antebratul in sus in timp ce va tineti bratul pe pat sau pe podea. Pe masura ce adormiti, mana va cadea si voi va veti trezi. Cu practica, pueti invata sa controlati starea hipnagogica fara a va folosi mana. O alta metoda este aceea de a va concentra asupra unui obiect. Cand alte imagini incep sa va apara in minte, inseamna ca ati intrat in starea hipnagogica. Priviti aceste imagini in mod pasiv. Acest lucru va va ajuta sa mentineti aceasta stare de “aproape-adormiti”. Monroe numeste aceasta conditie, starea A. 

Dupa atingerea acestui stadiu, Monroe recomanda aprofundarea lui. Eliberati-va mintea si observati-va campul viziunii prin ochii inchisi. Nu faceti nimic altceva o perioada, doar priviti cu ochii inchisi la intunericul din fata voastra. Dupa un timp puteti observa niste modele luminoase ce sunt descarcari neuronale si nu au vreun efect anume. Ignorati-le. Atunci cand se opresc, ati intrat in ceea ce Monroe numeste starea B. si de aici trebuie sa intrati in ceea ce Monroe numeste starea C – o stare de o asemenea relaxare incat pierdeti constiinta corpului si a stimularii senzoriale. Sunteti aproape intr-un vid in care singura sursa de stimulare vor fi gandurile voastre. Starea ideala pentru parasirea corpului este starea D sau poate fi starea C atunci cand aceasta este indusa voluntar intr-o stare de odihna si prospetime si nu este efectul normal al oboselii. Pentru a atinge starea D monroe sugereaza sa o practicati dimineata sau dupa un scurt somn. 

Cu ochii inchisi, priviti in intuneric la un punct in fata fruntii voastre, concentrandu-va constiinta in acel punct. Miscati-l incet la aproximativ un metru, apoi 1,80 m, apoi schimbati directia la 90 de grade in sus, ajungand undeva deasupra capului. Monroe recomanda sa cautati vibratiile din acel punct si mental pe intentie sa le aduceti in capul vostru. El ofera cateva explicatii in legatura cu recunoasterea acestora. “Este ca un val pulsatoriu, ritmic, susuitor de scntei puternice ce coboara furtunos in capul vostru”. De acolo ele par sa plece in tot corpul facandu-l rigid si mobil. Metoda este mult mai simpla decat pare. Odata ce ati atins starea vibrationala, trebuie sa invatati sa o controlati. Sa indulciti vibatiile pulsandu-le. Ajunsi in acest punct, Monroe avertizeaza ca este imposibil sa va mai intoarceti. El sugereaza sa intindeti mana pentru a atinge un obiect ce stiti ca este in mod normal undeva unde nu puteti ajunge. Simtiti obiectul si lasati mana voastra sa treaca prin el inainte de a o aduce inapoi, de a opri vibratiile si incercati sa controlati detaliile si locatia obiectului. Acest exercitiu va va pregati pentru separarea completa. 

Pentru a parasi corpul Monroe recomanda metoda smulgerii. Pentru a folosi aceasta metoda, ganditi-va ca deveniti din ce in ce mai usori si la cat de frumos ar fi sa plutiti in sus. O alternativa este tehnica rotatiei in care va rasturnati in pat, indoindu-va mai intai partea superioara a corpului, capul si umerii, pana cand va intoarceti catre dreapta sau stanga si incepeti sa plutiti. Mai tarziu puteti explora imprejurimile si cu suficienta practica, Monroe declara ca va asteapta o gramada de experiente de trait. 

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *