Tipologia viselor

Tipologia viselor

Mar 7, 2013

Visare cu ochii deschisi 

Ne petrecem intre 70 si 120 minute pe zi visand cu ochii deschisi sau imaginandu-ne lucruri dintr-o perspectiva ce transcende perceptia normala. Intre starea de veghe si cea de somn exista o zona ce permite imaginatiei sa se plimbe. Pe masura ce nivelul de constienta descreste, va pierdeti simtul sinelui. Puteti revedea trecutul sau explora viitorul si prin acest lcuru va apropiati de granita taramului visului. In tot acest timp, constiinta va trage mereu inapoi in prezent. 

Vise lucide

Visele lucide au loc cand va treziti in timpul visarii. Cateodata acest simt brusc al constientizarii ca visati, va permite sa faceti niste lucruri fantastice, cum ar fi sa zburati peste casele pe care le vedeti. Multi oameni se trezesc in timpul visului ca sa ramana in aceasta stare lucida pentru a explora cum pot influenta visele. Abilitatea de a avea vise lucide este o initiere importanta in manuirea puterii gandului si a abilitatii sale de a influenta evenimentele. 

Cosmaruri

Cosmarurile deseori ne fac sa ne trezim intr-o stare de panica si cu inima batand nebuneste. Nevrand sa ne culcam la loc, amintirea visului pare mult prea reala. Cateodata, un vis poate reflecta o trauma adevarata sau o criza nerezolvata, insa cosmarul est eintotdeauna un mesaj de trezire pentru a invatat sa dam drumul. Fie ca incercati sa depasiti o criza reala a vietii, sau sa transcendeti o frica nerationala, visul este un loc sigur ce permite ca aceste idei dificile sa fie explorate. Poate nu puteti recunoaste ca sunteti pe calea gresita, asa ca acest cosmar va reveni pana cand situatia se va rezolva. Natura pare sa imputerniceasca toate creaturile sale. Fiind autentic si deschis catre evolutie, acesta nu va cere decat sa dati drumul la ceea ce nu va mai poate servi de acum inainte. 

Un cosmar poate fi la fel de simplu precum a lasa ceva in urma in timp ce va grabiti catre destinatia voastra. Poate fi la fel de infricosator ca trairea reala a mortii, atunci cand va treziti cu ideea de a da drumul. Mai mult decat orice altfel de vis, cosmarul va va tulbura profund, astfel incat sa nu il uitati. Este un mecanism natural ce va forteaza sa conftuntati adevarul despre modul in care va ascundeti fata de viata. Odata ce aceste sentimente pline de frica sunt transformate in putere autentica, cosmarurile nu vor reveni. 

Vise recurente

Visele recurente, sunt povesti sau teme care se repeta de-a lungul saptamanilor, lunilor sau chiar anilor. Cateodata va lasa perplecsi pantru ca par irationale. Tot ceea ce visele cauta sa faca este sa va trezeasca constientizarea a ceea ce nu infruntati si sunt calatoria eroului in tara viselor, care este explorata in The Mythology of Sleep: The Waking Power of Dreams. Visele au un mod al lor sa va conduca constiinta intr-o stare de dezorientare ca aspect important al transformarii. Din cand in cand, un vis recurent poate fi extrem de infricosator. Deoarece visele sugereaza ceea ce nu reusiti sa constientizati in viata de zi cu zi, fie ca evitati sau nu infruntati acel lucru, ele vor fi in continuare subiect pentru visele voastre pana in momentul in care situatia este rezolvata. Precum in cazul cosmarurilor, odata ce puzzle-ul este rezolvat si aspectul sau este integrat in constiinta, visul nu se va mai repeta. Chiar si cele mai infricosatoare vise au menirea de a va trezi la natura voastra reala.

Vise despre vindecare

De multe ori, usi de masina, camerele de sus sau de jos ale unei case, descriu defapt aspecte ale corpului oferind un mesaj in legatura cu sanatatea si bunastarea acestuia. Usile din fata, pot sugera bratele, in timp ce usile din spate, picioarele. Circuitele de iluminare sau electrice pot fi neurologice, in timp ce problemele cu apa pot sugera probleme psihologice sau vasculare. Ultimul etaj superior al unei cladiri poate sugera capul in timp ce camerele de dedesubt pot sugera diverse parti inferioare din corp. 

Protejarea unei comori poate insemna represia radacinii unei bolii in timp ce cautarea unei chei este deseori indiciul catre bunastare. Daca aveti boli, locul de manifestare al acestora in corp este la fel de important ca si cauza. Daca veti avea piciorul stang suferind, cautati reprezentarile sale in vise la nivelul usilor parterului sau in partea stanga a unei structuri sau vehicol. Cateodata, chiar inaintea unor manifestari fizice sunteti atentionati in legatura cu lucrurile care pot avea impact asupra sanatatii voastre. Multi terapeuti recunosc reprezia cauzei bolilor. Deoarece visele arata ceea ce reprimati, ele sunt un intrument profund in atingerea sanatatii si echilibrului. 

Vise profetice

Ciclul viselor seamana foarte mult cu ciclul miturilor. In povestile noastre ancestrale, eroul este testat in niste peisaje exotice si gaseste indicii in locuri fantastice. Aventura ii permite sa descopere adevarul atat despre identitatea sa cat si despre destin. In mod similar, schimbarea peisajului si indiciile din vis surprind esenta cauzei pentru care visam. Atunci cand se observa ca peisajele din vis se transforma trecand de la unul la altul, atunci visule ste descris ca acelasi vis care apoi s-a schimbat…

Ciclurile viselor prezinta de obicei ideea transformarii in trei etape:
 a) Primul ciclu va arata ca pe un erou ce infrunta o incercare curenta a vietii. 
 b) Al doilea ciclu arata trecutul si rolul jucat in crearea acestor conditii.
 c)  In final, vi se ofera niste indicii bizare despre cum puteti sa va transformati pentru a infrunta viitorul. Aceasta portiune contine imagini neobisnuite si va va permite sa va descoperiti identitatea reala si de acolo, destinul.

In primul ciclu, explorati conflictul la prima mana si vi se ofera un simbolism ce va ajuta sa il intelegeti in mod obiectiv. l doilea peisaj, de obicei prezinta membri ai familiei si simboluri din trecut, descriind modul in care criza actuala a fost creata. A treia portiune a visului este de obicei cea mai bizara pentru ca aspectele transformatoare ale psihicului va imping dincolo de simtul static al sinelui. Aceasta portiune poate fi profetica sau atunci cand va fi comparata cu evenimentele viitoare, sa ofere informatii ce vor putea fi validate.

Visele pot fi numite oglinda mintii pentru ca au o predispozitie speciala de a reflecta aspecte ale voastre intr-un mod care este bulversant sau ciudat. Noutatea sau bizareria mediului ne ofera perspectiva inovatoare necesara pentru a atinge transformarea. Cea de-a treia portiune a visului ne ofera informatii despre lagatura pierduta ce ne ajuta sa depasim conflictul sau criza. Intelegandu-ne visele, acestea vor deveni mai pline de inteles odata ce recunoasteti faptul ca ele au modul lor unic de a strapunge zidurile constiintei. Aspectul sincronistic al ciclului final poate fi pur si simplu rezultatul modului in care mintea inconstienta stie ceea ce vine inainte ca informatiile sa fie puse cap la cap in mod constient. 

Vise ce schimba viata

In timpul perioadelor in care au loc transformari active, veti avea vise marete sau cosmice, bogate in asocieri mitologice. De multe ori, ele ne prezinta o intalnire cu arhetiputi universale precum Marea Mama sau intelepti. Aceste vise sunt atat de puternice emotional si par atat de vii incat vi le veti aminti ani de zile. Din multe puncte de vedere, le puteti numi vise ce va schimba viata. Revizuirea acestor vise, punand temele din ele in contrast cu simbolismul mitologiei antice, va poate oferi o mai profunda intelegere a mesajelor lor. 

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *