Swami Rama – Pacea interioara – partea 4

Swami Rama – Pacea interioara – partea 4

May 12, 2013

continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/swami-rama-pacea-interioara-partea-3/

Dincolo de corp, simturi si minte

Cum iti vei transforma personalitatea? Fiind in mod constant constient de realitatea interioara, care nu este reprezentata de corp, simturi, respiratie sau minte, ci se afla dincolo de acestea – fiind acea flacara, acea lumina, acea viata. Reaminteste-ti: “Nu sunt corpul meu, nu sunt simturile mele, nu sunt minte – deci cine se afla acolo pentru a crea probleme pentru mine? Acest corp, aceste simturi, aceste ganduri nu au puterea de a imi crea probleme, deci de ce sufar? Sufar pentru ca ma identific cu corpul meu, cu simturile si cu mintea. Este in regula sa le amsa le folosesc si sa ma bucur de eledar cand ma atasez de ele si ma identific cu acestea, sunt menit sa sufar”. Suferinta apare atunci cand ai ceva si nu stii cum sa il folosesti. Daca esti constient de acest lucru, iti vei da seama imediat ca ai tot ceea ce iti trebuie; nu ai nevoie decat sa inveti sa le folosesti. Asta este totul.

Asadar, ar trebui sa cunosti tehnicile pentru a folosi instrumentele pe care le ai. Trebuie sa fii in mod constant constient  – inauntrul tau – de Realitatea “Eu sunt dincolo de corp, simturi si minte. Cine este acolo si ce ma face sa sufar?”. Daca spui “Dumnezeu”, atunci bietul Dumnezeu ar trebui sa sufere mai mult decat noi pentru ca acesta ar fi responsabil pentru crearea unei intregi lumi a suferintei. Daca consideri ca Dumnezeu a creat o lume atat de mizerabila, atunci nu mai avem nevoie sa credem in Dumnezeu. Insa Dumnezeu nu u a creat o lume mizerabila; ci noi am creat pentru noi insine o lume mizerabila. Toate aspectele mizerabile ale acestei lumi au fost create de catre noi si tot noi le putem corecta si putem gasi fericirea. Deci, fii in mod constant constient de Realitatea de dincolo de corp, simturi si minte. Atunci cand actionezi, gandeste-te ca toate aspectele acestei lumi sunt menite sa fie folosite si vor fi folosite – insa nu in suferinta ci trebuie s va bucurati de ele. Insa, tineti minte ca nu sunt ale voastre. Atunci veti fi fericiti. Fericirea nu este ceva ce nu poate fi atins, ci ea reprezinta dreptul nostru, stralucirea noastra, lucram pentru atingerea ei, traim pentru asta si speram sa continuam sa traim pentru atingerea fericirii.

Vorbiti despre alte lumi, altre dimensiuni, despre lucruri necunoscute. Nu ar trebui sa faceti asta. Ar trebui inainte de toate sa intelegeti natura a ceea ce este cunoscut. Nu sunteti satisfacuti de lucrurile lumesti insa este natura lumii acesteia ca nimic sa nu fie permanent. Totul este supus schimbarii; totul se descompune, totul moare. Aceptati acest lucru si apoi traiti in aceasta lume. Nu vorbiti despre necunoscut. Nu va asteptati ca necunoscutul sa vina sa va ilumineze sau sa va faca brusc fericiti. Faceti-va voi insiva ferciti intelegand ca lumina se afla in interiorul vostru. 

Ceea ce numim Dumnezeu este omniprezent, omniscient si omnipotent. Daca El nu este in interiorul tau atunci nu este un Dumnezeu maret si nu este omniprezent. Daca el este omniscient, acest lcuru insemna ca cunoasterea Lui se afla in interiorul vostru. Si daca El este omnipotent, atunci, Dumnezeu in toata puterea Sa trebuie sa se afle in interiorul vostru. Deci, ceea ce considerati ca fiind Dumnezeu se afla in interiorul vostru in toata maretia Sa. Voi nu stiti acest lucru pentru c va bazati doar pe corpul vostru care este supus schimbarii. Dar exista ceva ce nu se schimba – ceva dincolo de corp, simturi si minte. Acel ceva este acea lumina, acea flacara, acea eternitate – care se afla in interiorul tau – care nu se schimba niciodata. Aceea se numeste Dumnezeul din voi. 

Deci amintiti-va, nu sunteti atat de mizerabili precum credeti. Si voi sunteti parte din Dumnezeu si pastrand constant constiinta acestui lucru, va va ajuta sa va tineti departe de false atasamente, va va ajuta sa nu va mai identificati cu corpul, simturile si mintea voastra. Trebuie sa va spuneti “Corpul, mintea si simturile sunt ale mele, insa acestea nu sunt eu, pentru ca eu sunt acea flacara eterna care nu este supusa schimbarii, mortii sau descompunerii”. Fie ca, constiinta acetui lucru sa fie tot timpul cu voi.

sursa: https://sites.google.com/site/swamiramateachings/swami-rama-inner-peace

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *