Suntem Universul constient de sine

Suntem Universul constient de sine

May 28, 2013

Ce inseamna sa experimentezi “constiinta extinsa”?

In cele ce urmeaza, cateva dintre dimensiunile de-a lungul carora constiinta poate fi transformata si extinsa vor fi descrise. Aceste efecte nu vor fi neaparat experimentate simultan si sunt intr-o anumita masura individuale. Lista ce urmeaza nu este in nici un fel exhaustiva ci contine cumva unele dintre cele mai interesante efecte experimentate in timpul extinderii constiintei. 

Dilatarea timpului

Cu totii am experimentat dilatarea timpului intr-o masura mai mica sau mai mare, atunci cand suntem in stare de veghe. In general, dilatarea timpului apare atunci cand procesele de gandire devin mai rapide in timp ce memoria ramane pe loc (daca memoria se modifica, deseori simtiti ca s-a intamplat ceva, insa nu stiti ce sau cat timp subiectiv a trecut). Este interesant ca dilatarea timpului se intampla de-a lungul unui spectru. In mod normal, putem simti in mod subiectiv ca a trecut o ora, chiar daca nu au trecut decat 5 minute din timpul obiectiv. Totusi, nu pare sa existe o limita in legatura cu cat de mult putem dilata timpul subiectiv existand si cateva substante care altereaza constiinta ce pot dilata timpul la extrem. Ceea ce pare a fi o intreaga viata, poate fi experimantat in cateva minute.

Vastitatea

Imaginati-va simtul vastitatii pe care il experimentati atunci cand priviti la cerul senin al noptii. Acum imaginati-va sensul vastitatii amplificat de un milion de ori si veti putea incepe sa apreciati acest timp de extindere al spatiului perceptual ce are loc in timpul acestei experiente astfel incat acestea devin extrem de vaste, dincolo de orice am putea concepe in mod normal. 

Expensiunea corpului

Experienta este una a extinderii constiintei inafara corpului si, de obicei, la o scara foarte mare. Acest mod special de constiinta se incadreaza in categoria Constiintei Cosmice. In mod normal, avem o constiinta a corpului, aceasta insemnand ca suntem constienti de bratele si de picioarele noastre ca fiind ale noastre si nu ale altora. Expensiunea corpului are loc atunci cand constiinta corpului se extinde dincolo de corpul vostru fizic. Este ca si cum, corpul vostru nou este intregul mediu iar vechiul corp este doar un nex sau punct nodal prin care va exprimati sinele. Chiar si in timpul constiintei “normale” este posibil sa intri prin vointa proprie intr-o stare mentala in care se poate face aceasta expansiune a corpului si cu toate ca este naturala, nu toti sunt capabili sa faca acest lucru.

Moartea egoului si experienta sinelui

Experienta mortii egoului sau a “sinelui” poate fi infricosatoare pentru unii. Asemenea experiente sunt deseori legate de experientele in apropierea mortii, in sensul ca cele doua au loc deseori, insa nu intotdeauna, in stransa legatura una cu cealalta. Dupa moartea egoului sau distrugerea sinelui individual, ceea ce ramane este constiinta intensa non-reflexiva (sau constiinta non-sinelui) acel Sine radiant (probabil acesta este acelasi Sine ca cel ce este prezentat in textele religioase orientale precum Bhagavad-Gita sau Upanishadele, acelasi care este experimentat in timpul starilor de Constiinta Cosmica sau acelasi care este experimentat de catre misticii religiosi).  Din aceasta cauza, experientele sunt mistice si religioase. Prin moartea sinelui propriu si dezvelirea Sinelui, persoana se identifica complet, din acest moment cu Sinele. Chiar daca si cand egoul individual, in timp, se recristalizeaza. Acesta este transparent si permite identificarea iluziei care este. 

Prezenta

 Nu se poate transcrie exact in cuvinte aceasta experienta, in alt mod decat spunand ca implica o constiinta vie a unui prezent puternic, ubicuu, ce are unele legaturi sau similaritati cu prezenta de care putem fi in mod normal constienti atunci cand alti oameni se uita la noi. 

Timpul si spatiul inalt-dimensional

In mod normal, noi construim spatiul si este limitat la 3 dimensiuni. Totusi, pentru ca spetiul tridimensional asa cum noi il percepem, nu este altceva decat o constructie mentala, nu este surprinzator ca aceasta limitare la spatiul tridimensional o putem transcende. Acest fapt confera, printre altele, abilitatea de a identifica modele si conexiuni in gandirea perceptuala si conceptuala ce nu sunt vizibile in timpul constiintei normale. 

In mod similar, reprezentarea noastra mentala a timpului este de obicei de natura continua, curgatoare si unitara, insa aceasta poate fi modificata in sensul ca devine similara modificarilor reprezentarilor noastre mentale ale spatiului, prezentate mai sus. 

Extazul

Acesta implica experienta extazului si a incantarii la o scara mult dincolo de ceea ce experimentam in mod normal. Aceasta experienta nu are absolut nimic de a face cu experienta drogului cu acelasi nume ci implica o intensitate si o profunzime ce merg mult dincolo de ceea ce produc drogurile in mod normal. 

Starea de Dumnezeu

Starea de Dumnezeu este cumva un nume hilar oferit unei stari extinse de constiinta care implica in mod simultan multe dintre efectele de mai sus, inclusiv dilatarea timpului, expansiunea corpului, vastitatea, extazul, constiinta Sinelui si prezenta. Sunt multe grade si tipuri de Constiinta Cosmica. Starea de Dumnezeu este probabil cel mai inalt si mai profund tip de Constiinta Cosmica pe care specia noastra a experimentat-o pana in prezent. 

sursa: http://brainmeta.com/index.php?p=consciousness-expansion

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *