Sunete sacre

Sunete sacre

Oct 9, 2012

Meditatia cu boluri tibetane

            Unele dintre cele mai simple si in acelasi timp cele mai profunde meditatii sunt meditatiile cu boluri tibetane. Tot ceea ce facem aici este sa ne lasam absorbiti de sunetul bolurilor. Bolurile tibetane au fost folosite de mii de ani in inducerea starilor meditative profunde, dar si pentru energizare, vindecare, protectie.

Bolurile tibetane sunt confectionate dintr-un aliaj de sapte metale, metale care corespund cu cele 7 chackre respectiv celor sapte planete principale. Cu cat bolurile sunt mai mari si mai masive, cu atat sunetele sunt mai prelungi si mai profunde.

Bolurile produc o gama de sunete si vibratii care nu apartin acestei lumi. Urmarim nasterea, metinerea si dizolvarea sunetului. Treptat, o data cu urmarirea sunetului se opreste dialogul interior si in scurt timp se ajunge la dizolvarea mintii, a limitelor, se pierde senzatia corpului fizic.

Vibratia emisa de bolurile tibetane se apropie mult de sunetul primordial OMsau AUM, sunet care are capacitatea de a conduce intr-un timp scurt ascultatorul la resorbtia meditativa. In traditia initiatica orientala, marii maestri afirma ca nu exista dorinta care sa nu se materializeze folosind meditatia cu sunetul primordial AUM.

In sesiuni individuale, bolurile tibetane se folosesc pentru:

  • Meditatie;
  • Linistirea mintii;
  • Purificarea aurei;
  • Echilibrarea emisferelor cerebrale;
  • Vindecare;
  • Energizare.

 

In Feng Shui, pentru a purifica Chi-ul din locuinta si pentru a atrage energii generatoare de abundenta, sanatate si implinire, bolurile tibetane sunt folosite impreuna cu betisoarele parfumate dar si cu clopotii tibetani.