Stiinta relaxarii totale

Stiinta relaxarii totale

Oct 9, 2012

Nidra este stiinta antica a relaxarii totale, a somnului profund constient si a conectarii cu Lumile Superioare. Noi simtim ca ne relaxam atunci cind ne cufundam intr-un fotoliu, la un film, la un ceai sau o cafea. In viziunea orientala, aceasta relaxare este departe de relaxarea totala Nidra. Este numai o palida bucurie a simturilor. Din cauza stresului din zilele noastre noi am uitat cum sa ne deconectam si sa lasam grijile deoparte.

Stiinta Nidra este o metoda sistematica de inducere a relaxarii fizice, emotionale si mentale. In somn, vazut din exterior, un practicant Nidra pare adormit dar, in interiorul sau, flacara constiintei arde cu mare putere. Aceasta stare dintre veghe si somn pe care o exploreaza Stiinta Nidra deschide portile subconstientului, inconstientului si supraconstientului. Relaxarea totala si somnul constient Nidra intoarce energia de la simturi si o canalizeaza spre esenta noastra reala. Acest proces se desfasoara in urma rotirii constiintei in anumite zone si puncte energetic cheie din corpul nostru. Rezultatul este activarea gradata a zonelor adormite din creierul nostru. Treptat se ajunge la trezirea facultatiilor noastre latente. In final experimentam activarea totala a creierului-iluminarea .

Experimente facute de marele maestru Paramahansa Satyananda Sarawasti:

“Am facut numeroase experimente cu aceasta practica. Am aplicat-o la numeroase personae. Unul dintre cele mai interesante experimente a fost cu un baiat care a venit in ashram pentru sannyasa (initiere). Am incercat sa-l trimit la scoala dar nu era cu putinta. Era foarte rebel si neastimparat. Mereu spargea obiecte si deranja vizitatorii asramului. Era ca o maimuta. In final am decis sa aplic cu el tehnicile Nidra. Am inceput sa rostesc la capul lui capitolul 15 din “Gita” (scriere sacra Indiana) la fiecare 3 minute dupa ce adormea. La fel si dimineata inainte de trezire. Dupa numai o saptamana acest baiat recita intregul capitol fara eroare.

Observind acest rezultat deosebit am trecut la citirea Shrima Bhagawatam, Upanishadele, Biblia, Koranul, in engleza, hindi, sanscrita etc. Toate acestea in anumite momente de somn profund. Acum acest baiat are 21 de ani si este in America. Vorbeste 11 limbi, scrie si citeste in engleza mai bine decat mine, chiar daca nu a fost niciodata la scoala!!! Toate studiile sale au fost cei 2 ani de practica Nidra de care nu-si aminteste nimic. Dupa acest experiment am trecut la urmatorul: 30 de oameni practicau Stiinta Nidra si, la un moment dat, 10 ditre ei au adormit profund. In acest timp am facut de 2 ori afirmatia “Cand voi repeta Hari om tat sat (o forma de salut spiritual Indiana), va veti trezi din somn. Ce s-a intimplat? La finalul practicii, cand am rostit Hari om tat sat, toti s-au trezit pe loc. Este clar ca nu au auzit in plan constient mesajul, dar cumva totul a fost receptionat. Concluzia este limpede. Chiar daca dormim, ceva ramane constient si treaz. De la aceste experimente si multe altele am inteles ca somnul profund poate sa nu fie somn deloc. Cand esti in somn profund esti mult mai constient si alert decat in somnul cu vise sau veghe. Aceasta inseamna ca poti invata si asimila mult mai multe informatii cand esti in somn profund decat in stare de veghe. Aceasta este contributia Stiintei Nidra la evolutia umanitatii”.

Paramahansa Satyananda Sarawasti

Cercetarile stiintifice in acest domeniu sunt abia la inceput. In prima parte a cursului vom prezenta rezultatele testelor si experimentelor facute in mari Institute de cercetari internationale. Testele de EEG, tomografie computerizata si rezonanta magnetica facute pe practicantii de Nidra au dovedit intrarea creierului in zonele delta (cele mai profunde unde cerebrale) in urma practicilor Nidra intr-un timp foarte scurt. Mai mult, cercetatorii au ramas surprinsi de posibilitatea comunicarii cu practicanti Nidra, cu toate ca acestia erau in somn profund (delta) –  lucru imposibil din punct de vedere stiintific si medical.
Stiinta Nidra a fost, este si va fi cea mai usoara cale de retragere a simturilor, relaxarii totale si expansiunii constiintei.

 

Programul Stiinta relaxarii totale cuprinde:

  • Aspectele teoretice
  • Mecanismele relaxarii totale
  • Practica relaxarii totale
  • Activarea celor 59 de puncte energetice (pentru activarea relaxarii totale)
  • Discutii si impartasiri ale experientelor
  • Concluzii si lamuriri finale