Programe de purificare

Programe de purificare

Oct 9, 2012

Programele si retragerile de detoxifiere sunt sisteme de purificare care vin in ajutorul corpului  fizic pentru a-l elibera de impuritatile si toxinele acumulate de-a lungul timpului. Datorita legaturii stranse intre corp si minte, odata cu purificarea corpului fizic se produce si limpezirea mintii. De aceea, toate sistemele spirituale acorda o importanta deosebita purificarilor fizice ca pasi premergatori meditatiei, rugaciunilor sau altor practici initiatice.

Detoxifierea organismului

Atunci cand corpul fizic este purificat, meridianele se deschid si energia incepe sa circule liber. Odata cu deschiderea meridianelor meditatia devine din ce in ce mai profunda si, odata cu meditatia profunda, Lumea Spiritului se deschide. Totul este interconectat. Aceasta descriere se refera la pornirea de jos in sus, de la fizic, la minte si apoi la spirit. Cealalta cale porneste de sus in jos. Prin ganduri si emotii inalte (meditatii si rugaciuni), energia divina ne patrunde si ne elibereaza de impuritati si toxine. Este bine sa mergem pe ambele cai. In felul acesta ne ocupam holistic de corp, minte si spirit.

Zi de zi, corpul fizic este bombardat cu toxine atat din exterior (poluare, produse chimice pentru curatenie si igiena, fum de tigara etc), cat si din interior (toxinele rezultate din procesele metabolice, toxine mentale, emotii distructive etc).
Tot zilnic mancam alimente carora nu le cunostem provenienta, luam cu usurinta medicamente care ne alina momentan suferinte fizice, dar care pot fi usor catalogate ca droguri. Daca adaugam stresul vietii moderne si dietele neechilibrate, intelegem de ce corpul nostru incepe sa se resimta si de ce striga uneori disperat dupa ajutor, de regula atunci cand toxinele pe care le primeste sunt mult mai multe decat ceea ce poate elimina. De multe ori, sistemele noastre de curatare si eliminare nu mai fac fata. Atunci cand ne simtim slabiti, cand obosim cu usurinta, cand nu mai avem chef de nimic si parca ne incearca o stare de rau general fara explicatie, poate sa fie un semnal ca organismul ne cere sa-l ajutam “sa faca curatenie”, sa-l detoxifiem.

Pentru desfasurarea corespunzatoare a programele de detoxifiere se recomanda alocarea unui timp dedicat, o retragere. In timpul acestor retrageri de detoxifiere, intreaga noastra energie este directionata pe tehnica sau cura corespunzatoare, fara grijile sau framantarile de zi cu zi. Avem nevoie si de un spatiu linistit in care sa nu fim tulburati. Este un sfat competent, mai ales in cazul asa-zisei “crize de vindecare” ce poate surveni in urma proceselor de detoxifiere. Aceasta se poate manifesta la inceput printr-o accentuare a problemelor sau dereglarilor cauzate de prezenta toxinelor in corp dar, in scurt timp, trece si apoi isi face simtita starea de bine de dupa detoxifiere.

 

 Institutul pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei organizeaza si promoveaza programe si retrageri de detoxifiere care presupun metode de purificare specifice, cu o durata variabila, de la cateva ore la cateva zile.

 

 

Iata cateva programe si retrageri de detoxifiere:

  • cura cu hrana vie,
  • cura cu suc de lastari de grau (grau crescut in piramida),
  • cura cu paine harica (metoda preotului Ghelasie),
  • cura cu sucuri de fructe,
  • hrana vegetariana,
  • postul negru,
  • shirodhara,
  • regimul oshawa (cura de mai multe zile cu cereale integrale),
  • cura de purificare a ficatului,
  • terapia colonica etc .