Procesarea viselor

Procesarea viselor

Mar 10, 2013

Procesarea viselor

 • Inainte de a adormi, luati decizia constienta de a va aduce aminte visele si cereti ghidaj. Aceasta actiune va imbunatateste probabilitatea de a va aduce aminte un vis. 
 • O dieta sanatoasa si echilibrata, impreuna cu o rutina regulala a somnului va va imbunatati amintirea viselor
 • Pregatiti-va un laptop sau un reportofon langa pat pentru a le inregistra imediat. 
 • Deoarece imaginile din vis se intampla in diverse parti ale creierului, veti observa cum permiterea intruziunii gandurilor din timpul zilei va face amintirea viselor mult mai dificila. Antrenati-va sa ramaneti concentrat la vis inainte de a va gandi ce trebuie sa faceti in ziua respectiva. Daca altfel nu este posibil amintiti-va emotia resimtita in vis si folositi-o ca pe un mod de a va reintoarce la imaginile din vis.
 • Notati cat de multe detalii va puteti aduce aminte. Este important sa surprindeti fiecare aspect pentru ca multe portiuni ale mediului visului vor dezvalui acelasi mesaj in moduri diferite. Incepeti incet, amintindu-va senzatiile, peisajul si cat de multe detalii puteti. Mediul visului este legat indeaproape de simbolismul visului si daca nu vi le puteti aminti exact, folositi orice cuvinte sau imagini va vin in minte. In acest mod veti incepe sa recunoasteti sursa profunda ce intotdeauna izvoraste din interior. 
 • Daca va este usor sa va amintiti visele, incepeti sa cautati simbolurile mai putin evidente precum momentul zile, luminozitatea, culorile si numerele.
 • Intotdeauna visam genul de lucruri pe care constiinta le-ar tine mai degraba ascunse. Nu trebuie sa deveniti frustrati atunci cand nu va amintiti continutul. Daca accesarea acestor informatii ar fi fost usoara, atunci acestea nu ar fi fost subiectul viselor voastre. Cateodata, gasirea cuvintelor potrivite este foarte dificila asa ca incercati sa desenati imagini. De asemenea, explorati mirosul viselor voastre si sentimentele ce sunt create.
 • Cea mai importanta parte a procesarii viselor este practica inregistrarii informatiilor inainte ca mintea sa porneasca in a le analiza. Apropiindu-va de continutul lor in modul cel mai obiectiv posibil pentru a inregistra detaliile sale va va permite o analiza ulterioara. Chiar daca nu vor avea sens pentru voi, discutarea continutului impreuna cu un prieten sau partener va poate ajuta cateodata sa il intelegeti.
 • Amintiti-va ca subconstientul vorbeste criptat tocmai pentru a permite informatiilor reprimate sa iasa la suprafata.
 • Porniti de la prezumtia ca visele stiu mai multe decat stiti voi. Strangeti imaginile si simbolurile si lasati visul sa va fie ghid. Visul incearca sa va ofere o perspectiva proaspata despre ceea ce nu reusiti sa constientizati in experienta de zi cu zi. Odata ce mesajul visului incepe sa se dezvaluie, incercati sa il aplicati in situatiile cu care sunteti confruntati.
 • Aceste aspecte ale visului ce par cele mai bizare, vor aduce in timp cele mai profunde indicii depre identitatea si destinul vostru.
468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *