O introducere in sistemul celor 7 chakre – treimea superioara si Anahata

O introducere in sistemul celor 7 chakre – treimea superioara si Anahata

Dec 23, 2012

 continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/o-introducere-in-sistemul-celor-7-chakre-treimea-inferioara/

Cea de-a patra chakra

A04-Anahata Chakra

Cea de-a patra chakra, numita Anahata, este localizata in dreptul inimii. Functia sa este iubirea. Elementul sau este aerul. Starea interioara este compasiunea si iubirea. Verbul acestei chakre este “eu iubesc”.

Glanda asociata cu chakra inimii este timusul iar celelalte parti conectate sunt plamanii, inima, bratele si mainile. Atunci cand exista o dereglare a celei de-a patra chakre apar probleme precum astmul, hipertensiune, boli de inima si de plamani.

Iubirea pe care o simtim la nivelul celei de-a patra chakra este un sentiment indreptat catre tot ceea ce intalnim pentru ca este simtit intr-o stare de a fi. la nivelul chakrei inimii, iubirea noastra nu mai are nevoi sau dorinte. Iubirea din chakra inimii este una de acceptare bucuroasa a locului nostru intre toate cele ce sunt, este o pace adanca ce izvoraste din lipsa nevoii si din calitatea radiatiei ce provine din armonia interioara, cu sinele.

Cea de-a cincea chakra

A05-Vishuddha Chakra

Cea de-a patra chakra, numita Visuddha, inseamna “putificare”. Este localizata in zona gatului. Functiile sale sunt legate de comunicare si creativitate. Glandele influentate sunt tiroida si paratiroida. Alte zone ale corpului  legate de cea de-a cincea chakra sunt gatul, umerii, bratele si mainile.

Simtul asociat acestei chakre este auzul iar verbul este “eu vorbesc”. Cand sunt probleme cu aceasta chakra puteti avea probleme fizice precum dureri de gat, raceli, torticolis, probleme cu tiroida si probleme cu auzul.

Cea de-a sasea chakra

A06-Ajna Chakra

Ajna, cuvantul sanscrit pentru cea de-a sasea chakra, inseamna “a sti”, “a percepe”, “a comanda”. Este localizata in cap, chiar deasupra nivelului celui de-al treilea ochi. Elementul asociat cu ajna este lumina. Functiile sale sunt vederea si intuitia. Verbul ce corespunde acestei chakre este “eu vad”.

Partile corpului influentate de catre cea de-a sasea chakra sunt glanda pineala si ochii. Disfunctionalitatile chakrei a sasea se pot manifesta ca orbire, dureri de cap, cosmaruri si privire incetosata.

Aceasta chakra este defapt situata in creier, motiv pentru care, natura sa este foarte mentala. Viziunile interioare sunt parte din aceasta chakra, ca dealtfel si vederea propriuzisa sau viziunea exterioara. De aceea, abilitatile mistice si de clarvazator sunt asociate cu cea de-a sasea chakra.

Cea de-a saptea chakra

A07-Sahasrara Chakra

Cea de-a saptea chakra — chakra coroana — este numita sahasrara, care inseamna “o mie de petale”. Aceasta este situata chiar deasupra capului. Cea de-a saptea chakra reprezinta gandul si manifestarea sa este informatia. Functia sa este intelegerea si starea psihologica pe care o creaza este “fericirea”. Verbul corespunzator acestei chakre este “eu inteleg”.

Glanda legata de aceasta chakra este pituitara. Alte parti ale corpului legate de cea de-a saptea chakra includ cortexul cerebral si sistemul nervos central. Disfunctionalitatile acestei chakre pot rezulta in depresii, alienari, confuzie, plictiseala, apatie si inabilitatea de a invata si de a intelege.

Odata cu descoperirea si deschiderea celei de-a saptea chakre, transcendem de la fizic catre ceva mai presus – poate chiar catre i constiinta mai inalta. la urma urmelor noi nu suntem corpurile noastre ci mintea si sufletul. Suntem parte din constiinta colectiva. Suntem parte din Marele Spirit.

Chakras Illustration

sursa: http://life.gaiam.com/article/harness-power-your-chakras

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *