O introducere in sistemul celor 7 chakre – treimea inferioara

O introducere in sistemul celor 7 chakre – treimea inferioara

Dec 22, 2012

Exista 7 centri energetici, in corp, numiti “chakre”. Cele 7 chakre sunt paralele cu sira spinarii, fiecare avand calitati specifice si asocieri. Totusi, este important sa nu lasam nici o chakra sau mai multe sa fie mai puternica/puternice decat celelalte. Pentru acest lucru exista posturi de yoga ce ne pot ajuta sa echilibram aceasta energie interna. Sa intelegem acum fiecare chakra, plus emotiile si caracteristicile ce le guverneaza.

Prima chakra

A01-Muladhara Chakra

Prima chakra, Muladhara, inseamna “radacina” sau “supor”. Chakra este localizata la baza sirei spinarii. Verbul asociat acestei chakre este “eu sunt”. Prima chakra inseamna de obicei supravietuirea.

Atunci cand chakra fuctioneaza gresit, una dintre manifestarile posibile este obezitatea. Prin intermediul primei chakre, lucram la a intelege si la a ne vindeca corpul. Incercarea este de a ne accepta, de a ne simti, de a ne valida si de a ane iubi corpul. A manca este activitatea primei chakre. Atunci cand mancam, suntem hraniti si corpul nostru fizic este sustinut. mancatul ne impamanteaza. Proteinele reprezinta mancarea primei chakre.

O prima chakra functionala ne deschide catre puterea si stabilitatea noastra permitandu-ne sa crestem. Suntem impamantati iar aceasta impamantare ne aduce liniste, soliditate si odihna.

Cea de-a doua chakra

A02-Svadhishthana Chakra

Cea de-a doua chakra se numesteSvadhisthana, care inseamna “dulceata”.

Elementul sau este apa. Starea interioara este lacrima. Unele dintre functionarile cu probleme ale acesteia, includ boli de rinichi si vezica. Alimentatia asociata cu aceasta chakra este reprezentata preponderent de lichide.

Locatia acestei chakre este intre organele genitale si ombilic. Cateva dintre functiunile si calitatile asociate celei de-a doua chakre sunt emotiile, sexualitatea, dorinta, placerea, creatia si procreatia. De asemenea, socializarea este o functie a celei de-a doua chakre.

Verbul care se potriveste cel mai bine celei de-a doua chakre este “eu simt”. Aceasta energie este atat emotionala cat si senzuala. Cea de-a doua chakra apartine energiilor feminine. Nu numai ca atat sexualitatea cat si placerea sunt asociate acestei chakre, dar si ingrijirea. Aici este sediul ingrijirii, caldurii si atingerii. A nega aceste dorinte produce dezechilibre mari in viata noastra. Indulgenta excesiva, de asemenea cauzeaza dezechilibre.

Cea de-a treia chakra

B03-manipura_chakra

Cea de-a treia chakra este numita Manipura care inseamna “piatra lucioasa”. Este localizata in zona dintre buric si plexul solar. Functia sa este vointa. Verbul asociat celei de-a treia chakre este “eu fac”.

Glandele si sistemele corporale pe care le influenteaza sunt pancreasul, glandele suprarenale, sistemul digestiv si muschii. Atunci cand nu functioneaza corect, problemele rezultate pot include ulcer, diabet sau hipoglicemie.

Chakra plexului solar are legatura cu “posesiunile”. Daca este deschisa, individul va simti ca apartine intregului si ca este adanc inradacinat in locul sau din univers. Este o chakra mentala dar legata direct de emotii, deoarece intelegerea mentala regleaza viata emotionala a fiecaruia. Daca chakra este deschisa, este mult mai posibil ca persoana in cauza sa aiba o viata emotionala implinita si care nu copleseste. Cu toate acestea, individul poate fi susceptibil la “atacuri psihice” sau sindromul de “om cu capul in nori”. Suprafolosirea chakrei poate conduce la dureri fizice.

Daca chakra este inchisa, sentimentele vor fi blocate. Acea persoana poate sa nu simta nimic si sa nu inteleaga sensurile adanci ale emotiilorsi in acelasi timp sa nu fie conectata la scopurile marete ale vietii proprii.

468 ad

No comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. O introducere in sistemul celor 7 chakre – treimea superioara si Anahata | Extinderea Constiintei - [...]  continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/o-introducere-in-sistemul-celor-7-chakre-treimea-inferioara/ [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *