Meditatia vibrationala

Meditatia vibrationala

Jun 30, 2013

Numita si meditatia sonora, aceasta tehnica foloseste repetitia unui cuvant sau a unui sunet, ca punct de concentrare. Meditatia vibrationala prinde la cei care descopera ca atunci cand fac un zgomot ajung la linistea interioara. Suntem invatati sa fim disciplinati si tacuti atunci cand suntem copii. Atunci cand scoatem sunete sau scoatem zgomote, ne eliberam de stres.

Iata cum incepe:Statnding-4

Ridicati-va in picioare. Stati cu picioarele departate, genunchii indoiti putin si cu spatele drept ca si cum ati fi gata sa va asezati. Sau daca doriti, stati pe un scaun sau lungiti-va pe spate. Nu va incordati corpul si lasati-va mainile sa atarne libere pe langa acesta. Incepeti cu cateva respiratii de curatare.

Alegeti un cuvant, orice cuvant. Alegeti un cuvant ce alterneaza vocalele si consoanele precum “serenitate”. Cuvantul pe care il alegeti nu trebuie sa fie neaparat unul spiritual. Trebuie doar sa va simtiti bine cand il spuneti.

Repetati. Repetati cuvantul, cantati-l, nu va concentrati pe altceva decat pe rostirea lui, iar si iar. Lasati sunetul cuvantului sa va vibreze in corp. Lasati cuvantul sa rezoneze din abdomenul vostru si sa se propage catre maini, catre picioare. Lasati muschii sa se miste pe masura ce cantati cuvantul.

 

Unii oameni au tendinta de a isi incorda muschii atunci cand sunt tensionati. Este important sa lasati sunetul sa treaca prin corpul vostru astfel incat sa elibereze tensiunea din muschi. Prin acest lucru, promovati o stare meditativa de relaxare ce seamana cu o stare naturala de foarte bine.

sursa: http://1stholistic.com/meditation/hol_meditation_vibrational.htm

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *