Meditatia transcendentala

Meditatia transcendentala

Jun 25, 2013

Meditatia Transcedentala este pe departe cea mai cercetata in materie de beneficii pentru sanatatea mentala, fizica si sociala. Meditatia transcedentala este o tehnica mentala simpla, usor de invatat si de practicat. Oricine poate sa o invete in cateva zile si poate incepe sa experimenteze rezultate benefice aproape imediat. Din 1958, 4 millioane de oameni au invatat si practicat Meditatia Transcedentala si peste 500 de studii stiintifice au fost facute asupra ei in peste 200 de Universitati din intrega lume.

Meditatia Transcedentala este una dintre cele mai usoare tehnici de meditatie pe care o puteti invata. Atunci cand invatati Meditatia Transcedentala, un instructor va da un cuvant sau o fraza – mantra voastra personala – pe care promiteti sa nu o divulgati. Vi se spune sa stati in tacere cu ochii inchisi si sa repetati mantra in continuu pentru 20 de minute, odata sau de 20 de ori pe zi.

banner_madison3

Functia mantrei este sa va concentreze minteape o singura idee reprezentand “unicitatea” universului. Sunteti sfatuiti sa aveti o atitudine pasiva de acceptare in timp ce repetati mantra. Atunci cand apar ganduri, sunteti instruit pur si simplu sa le observati, sa le acceptati si apoi sa va intoarceti la concentrarea mentala a repetitiei mantrei.

Cercetarile psihologice, arata ca in timpul Meditatiei Transcedentale, corpul atinge o stare de relaxare mai profunda decat in timpul odihnei normale. Electroencefalograma indica o stare de constienta si coerenta inalta. Practica regulata a Meditatiei Transcedentale produce o stare de stabilitate, adaptabilitate si integrare pentru toate activitatile pe care le avem. De asemenea, Meditatia Transcedentala este responsabila pentru imbunatatirea inteligentei, a creativitatii, abilitatilor perceptuale, de reducerea tensiunii arteriale si de reducerea ratei bolilor cu mai mult de 50%. Un numar mare de studii a aratat ca Meditatia Transcedentala este una dintre cele mai eficiente tehnici pentru reducerea abuzurilor legate de droguri si alcol, de scaderea anxietatii si imbunatatirea realizarii sinelui.

sursa: http://1stholistic.com/meditation/hol_meditation_TM.htm

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *