Meditatia Taoista a Canalului central

Meditatia Taoista a Canalului central

Jun 26, 2013

Aceasta este o metoda straveche taoista, predata de catre maestrul Han Yu-mo la centrul sau Sung Yang Tao din Taiwan si din Canada. Este un mod simplu si eficient prin care incepatorii sa dezvolte rapid o constienta tangibila a energiei interioare si sa creeze o familiaritate in legatura cu punctele majore de putere prin care circula energia si se schimba energie cu sursele inconjuratoare din ceruri si de pe pamant. Relaxeaza corpul, reumple cu energie si invigoreaza spiritul.

Metoda

  • Asezati-va intr-o pozitie sezut, confortabila
  • Mai intai, inspirati profund si inclinati-va putin in fata. Expirati cu zgomot, pe gura, pentru a elimina aerul statut din plamani; repetati acest proces de 3 ori
  • Apoi stati nemiscati si respirati natural, lasand abdomenul sa se expandeze si sa se contracte cu fiecare respiratie. Totusi, in loc sa va concentrati atentia pe curgerea aerului prin nari, concentrati-va la raza de energie ce intra prin varful capului, numit “Palatul Medicinei”. Simtiti aceasta raza de energie pe masura ce incepeti fiecare inspiratie si urmariti-o in jos prin Canalul Central pana in Campul Elixirului de Jos, situat sub ombilic si apoi urmariti-o inapoi in sus prin Canalul Central, iar apoi inafara prin Palatul Medicinei, pe expiratie. Senzatia din chakra coroana este pregnanta la inceputul inspiratiei si la sfarsitul expiratiei si se simte cumva ca o valva ce se deschide si se inchide in timp ce energia curge prin ea. Puteti simti, de asemenea, senzatii de caldura, furnicaturi, semn ca energia se misca sub observatia voastra constienta.

Dupa ce practicati aceasta metoda timp de cateva saptamani sau luni, in momentul in care aveti o senzatie constienta a curgerii energiei prin palatul Medicinei, puteti sa incepeti sa lucrati cu alte puncte, in timpul respiratiei dar intotdeauna pornind cu inspiratia din punctul chakrei coroana. De exemplu puteti sa aduceti energie inauntru prin chakra coroana, pana in abdomen, pe inspiratie  si apoi sa urcati pana in Ochiul Celestial situat intre sprancene. Acest punct, produce de obicei rezultate rapide – o senzatie speciala de furnicaturi sau pulsatii intre sprancene. Ochiul celestial este punctul prin care cei care au viziune psihica, percep aspectele lumii ce sunt ascunse vederii normale. Masa de cristale magnetice dintre frunte si glanda pituitara este sensibila la fluctuatiile subtile ale campurilor electromagnetice inconjuratoare. Cu alte cuvinte, viziunea psihica percepe prin virtutile sensibilitatii ei, energia electromagnetica mai degraba decat lumina sau sunetele perceoute de catre ochi sau urechi. Asa numitii mediumi sunt persoane care au invatat cum sa interpreteze semnalele electromagnetice de la organul magnetic dintre ochi, in termeni de perceptie normala si gand rational.

In afara punctului dintre sprancene, puteti experimenta expiratia energiei prin punctele din centrele palmelor, prin plexul solar sau prin perineu, punct aflat intre genitale si anus. In fiecare dintre aceste cazuri, cautati senzatiile de caldura si furnicaturi in punctul de iesire.

Dupa ce practicati aceasta metoda, un timp, capul vostru se poate misca spontan inainte si inapoi, in laterale, dupa 15 sau 20 de minute de sedere, sau este posibil ca intregul vostru corp sa inceapa sa tremure si sas e scuture. Acesta este un semn bun pentru ca inseamna ca aveti canalele deschise si ca energia curge puternic prin ele. Incercati sa nu suprimati dar nici sa incurajati aceste miscari spontane, ci doar lasati-le sa isi continue cursul natural.

Durata:  De la 20 pana la 40 de minute, odata sau de doua ori pe zi, de preferat dimineata devreme si la miezul noptii.

sursa: http://1stholistic.com/meditation/hol_meditation_tao_master_Han.htm

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *