Istoria Experientelor extracorporale

Istoria Experientelor extracorporale

Mar 29, 2013

de Wagner Alegretti

Intotdeauna ne gandim la proiectiile astrale, la beneficiile acestora, la tehnici si consecinte, insa ceea ce este important de subliniat este faptul ca acest fenomen cunoscut si sub numele de calatorie astrala, experienta extracorporala sau proiectie constienta este natural precum fiinta umana si la fel de vechi precum umanitatea – poate chiar mai vechi de atat. Parasirea corpului este la fel de naturala precum respiratia sau somnul. Este o parte a vietii chiar si in cazul formelor de viata mai putin evoluate. 

Multi oameni care isi parasesc corpul sau si l-au parasit, povestesc ca si-au vazut animalele domestice precum cainii proiectandu-se si fiind activi inafara corpurilor lor. Daca un animal este capabil sa isi paraseasca corpul, putem concluziona ca oamenii primitivi ce traiau in pesteri experimentau acelasi fenomen. De-a lungul istoriei, exista diverse documentari ale proiectiilor astrale. Aceste relatari ne ofera o viziune a caracterului universal al acestei capacitati de a parasi corpul. Vom oferi cateva exemple de cazuri reale in legatura cu aceasta tema. 

De exemplu, descoperim ca exista dovezi clare, in Egiptul antic, undeva intr-o perioada situata intre 5000 si 3000 de ani in urma. Preotii egipteni stiau despre existenta corpului astral. Ei l-au numit Ka si au lasat inscriptii si desene pe peretii de piatra ai multor temple si cladiri reprezentandu-l ca pe ceva subtil si usor care abandoneaza corpul fizic. In aceasta perioada, initierile erau create ca niste incercari individuale ale capacitatilor de a parasi corpul prin materializarea acestora partiala sau totala, in fata unui grup de persoane. 

In Grecia antica, gasim referiri in Templul lui Eleusis in scrierile filosofilor Platon, Hermotimus al Clazomene si Herodot, dar si in unele rapoarte ale istoricului Plutarh din Queroneia. Plutarh ne spune povestea lui Arisdeu, ce a avut loc in anul 79 al primului secol. Arisdeu era un individ necinstit cu o reputatie proasta in cadrul comunitatii sale. El a suferit un accident in care a cazut si s-a lovit cu capul de o piatra, fapt care i-a indus o coma de cateva zile. In aceasta perioada, Arisdeu s-a perceput inafara corpului sau. El s-a trezit in prezenta ajutatorului sau a ghidului sau spiritual, vorbind cu el. In timpul experientei sale, Arisdeu a vazut o alta dimensiune ce era locuita de constiinta cu echilibru precar si a ramas acolo pentru a o examina. Apoi, la un moment dat, a simtit o forta care l-a tras inapoi in corp. Arisdeu s-a trezit in planul fizic in momentul in care urma sa fie inmormantat. Puteti sa va imaginati reactia comunitatii. Cu toate acestea, de cand a avut experienta povestita mai sus,  Arisdeu si-a schimbat etica, valorile si comportamentul, trensformandu-se intr-un cetatean respectat si de valoare in cadrul comunitatii. Azi, putem privi experienta sa ca pe una in apropierea mortii, lucru ce devine destul de comun in zilele noastre.

Trebuie notat ca gasim diverse dovezi ale proiectiilor constiente chiar si in Biblie, in Ezechiel, III:14; Apocalipsa dupa Ioan 1:10 si 11; 4:2; dar si in Epistola lui Pablo din Tarsus (Corintieni II, 12:2).

Continuandu-ne istoria, observam in timpul Evului Mediu ca datorita represiunii puternice din partea Inchizitiei, proiectiile constiente au fost practicate, studiate si cunoscute numai in cadrul anumitor scoli sau societati secrete. La sfarsitul Inchizitiei, aceste miscari ezoterice si oculte au continuat sa ascunda aceste informatii populatiei, creand baza miturilor prezente si a minciunilor in legatura cu pericolele proiectiilor astrale, pentru a mentine vechea structura a puterii si ierarhiile acestora. 

In secolele 18 si 19, au existat trei mari pionieri ce au facut studii si primele eforturi pentru pupularizarea proiectiilor astrale (calatoriilor astrale) si chiat au si publicat cateva carti pe acest subiect. Acestia au fost filosoful suedez Emmanuel Swedenborg; scriitorul si nuvelistul francez Honore de Balzac, cu a sa poveste “Louis Lambert”; si francezul Allan Kardec, creator al spiritismului. Alte nume istorice sunt: Apollonius din Tyana, Antonio din Padua, Padre Pío si Sai Baba.

Cu adevarat, cel mai serios lucru pe care aceasta discutiei il dezvaluie este faptul ca fenomenul experientelor extracorporale (proiectia astrala), este antic si universal. Putem observa ca diverse persoane, de-a lungul istoriei au avut experiente si continua sa le aiba, din ce in ce mai mult. Aceste experiente au loc in cazul persoanelor, indiferent de cultura, educatia, situatia financiara, religia, credinta, sexul sau varsta acestora. Experienta extracorporala este pozitiva si benefica. De aceea, este important sa stopam spalarea creierului ce s-a facut de-a lungul timpului datorita ignorantei in legatura cu subiectul. Exista astazi o stiinta, proiectologia, care are ca scop studierea acestui fenomen. Price persoana isi poate dezvolta capacitatile, perceptiile si constrolul de sine pentru a ajunge in punctul in care sa aiba proiectii astrale costiente.

sursa: http://www.iacworld.org/english/research/history-obes

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *