Interpretarea viselor

Interpretarea viselor

Mar 6, 2013

Introducere la interpretarea viselor

Iti petreci un sfert din viata aceiasi perioada de timp pe care o dedici carierei tale, explorand existenta intr-o lume a viselor si simbolurilor. Ca si cum ai fi intrat intr-o lume a oglinzilor, tot ceea ce intalnesti devine o reflexie a ta. Intelegand visele, iti permite sa iti iei viata in propriile maini. Atunci cand treci prin crize, visele iti pot dezvalui drumul inainte, activand cunoasterea de sine si directia in viata. 

Inca de la Freud si Jung, cantitati enorme de date si cercetari au validat modelele despre care ei au scris in legatura cu dezvaluirea modului in care visele demonstreaza o forta organizatoare in interiorul psihicului. Visele recurente sunt mesaje ca nu primesti un anume fel de mesaj. Odata ce visul este inteles si mesajul este aplicat in directia schimbarii necesare in viata, visul recurent nu se mai repeta si visele voastre mai fac un pas in dezvoltarea voastra. Cu cat ignorati mai mult aceste date, cu atat mai agresive si mai conflictuale devin visele. Visarea va permite sa va testati stadiul de evolutie si in acelasi timp sa evitati crizele vietii ce pot aparea din cauza iesirii de pe acea linie a destinului care este pregatita pentru voi. In timpul celor 25 de ani cat am lucrat ca analist de vise, am observat puterea mintii subconstiente trecand prin toate barierele pentru a oferi directii profunde visatorului. Ca si cum unele aspecte particulare ale creierului produc o intelegere ce transcende simtul timpului si al constiintei de sine, visele functioneaza ca un alt organ senzorial care ne permite explorarea potentialului. .

Visatul a fost descris ca ghidaj “de la cel din interior care stie”

Din cauza ca reiterezi evenimente ce s-au petrecut in viata de zi cu zi in visele tale, probabil ca iti scapa nuantele speciale ce fac visele diferite de ceea ce ai experimentat. Totusi, cercetarile arata ca mintea proceseaza aceasta informatie pentru ca ea poate avea impact asupra ta in moduri pe care nu ai reusit sa le recunosti. Atunci cand ocazia de a te transforma se loveste de zidurile propriei constiintei, totusi, constiinta de sine gaseste moduri eficiente de a razbate. Procesul iluminarii de sine poate fi subliniat atunci cand abordezi intelegerea viselor in toate detaliile lor. 

Freud denumea visarea ca fiind o forma particulara de gandire. El a sugerat ca visele sunt criptate pentru ca ele sunt un mod prin care se permite informatiei transformatoare de dincolo de mecanismele de aparare ce sunt active sa se trezeasca. Visele ne permit sa ne intelegem existenta dintr-o perspectiva mai larga iar Jung intelegea visele ca un mecanism de compensare ce echilibreaza constienta singulara a egoului. Visele au loc intr-o parte a creierului care s-a dezvoltat inaintea limbjului si de aceea comunica in imagini. Functionand ca OGLINDA MINTII, ele ofera perspective obiective ale adevaratului tau sine si iti ofera indicii despre dorintele si potentialul sau neconstientizat. 

Terapeutii folosesc visele pentru a descoperi indicii pentru intelegerea motivatiilor unui client care se afla in criza. 

In acest mod, visarea devine un mecanism evolutionar ce te mentine pe o linie evolutiva intr-o lume in schimbare. De aceea, intelegerea viselor poate avea un impact profund asupra abilitatii tale de a trai fericirea si succesul. Incercarile prin care poti trece atunci cand incerci sa intelegi limbajul viselor este sa recunosti ca tot ceea ce iti apare in vise este o reflexie a ta. Caracterele din vis deseneaza aspecte neconstientizate pe care tu le asociezi lor. Chiar si mediul, dispozitia interioara si obiectele vor concura la realizarea intelegerii personale in moduri ce te afecteaza la fel ca arta sau drama cinematografica. 

Visele ne ofera o perspectiva unica si ciudata, dar ceea ce este mai important este faptul ca va pot conduce emotional si inexplicabil catre o schimbare de perspectiva. In concluzie, chiar daca nu va aduceti aminte visele voastre, ele va schimba intr-un mod profund deoarece ele ne dezvaluie exact opusul a ceea ce noi credem ca este adevarat despre sinele nostru, intelegerea limbajului viselor va va oferi o unealta indispensabila in controlarea puterii constiintei de sine. 

Stiai ca?

 • Se poate sa para ca nu visezi, desi din numeroase cercetari reiese ca REM sau miscarea rapida a ochilor demonstreaza ca ORICINE viseaza.
 • Pentru a va aduce aminte visele trebuie sa faceti pur si simplu un efort de a va concentra atentia asupra loc. Odata ce incepeti sa observati indicii ce va apar de acolo, care va pot accelara evolutia, explorarea viselor pentru aflarea directiei va va mari capacitatea de a va aminti. 
 • Studiile arata ca activitatea cerebrala se intensifica atunci cand visati. Creierul pare sa fie mai activ in timpul viselor decat in stare de veghe.
 • Cercetatorii cauta sa afle cum functioneaza mintea precum un computer in partea sa de backup si recycle bin. Privindu-l ca pe un alt organ senzorial prin intermediul acestuia puteti revedea experientele, explora potentialul si elibera perspectivele invechite. In acest fel visarea devine un aspect sanatos al unui psihic sanatos.
 • Cand sunteti blocati intr-un ciclu transformator, visul dezvaluie intotdeauna calea de iesire din acesta.
 • Daca aveti vise recurente, ar trebui sa le acordati intreaga voastra atentie. Odata ce le veti intelege ele nu se vor mai repeta. 
 • Daca sunteti treziti in timpul somnului REM, va veti aminti visele voastre mult mai in detaliu decat dimineata.
 • Corpul uman este proiectat ca avand o caracteristica paralitica care va opreste membrele de la a actiona atunci cand visati. Corpul are in el o intelepciune inerenta care ii permite sa se vindece singur si care nu are nevoie de gandul sau de actiunea noastra. In mod similar, procesul visului poate fi vazut ca un organ perceptiv sau parasimpatic care produce un tip de vindecare in timpul somnului.
 • Deseori, visele prezinta exact opusul a ceea ce credeti ca este adevarat despre voi. De multe ori, impartasindu-le cu alta persoana va va permite sa recunoasteri cum visul se reflecta in ceea ce nu vedeti despre situatia curenta. .
 • Intelegerea viselor voastre poate conduce catre echilibru si bunastare dar va poate ajuta sa deveniti si asertivi si plini de incredere in sine.
468 ad

2 comments

 1. O alta chestie interesanta este ca visele sunt simbolice. Daca visezi un anumit subiect, deseori, nu inseamna acelasi lucru in realitate. Visele vorbesc intr-o limba profund simbolica. Oricare ar fi simbolul pe care il alege visul tau, este cel mai putin probabil sa fie un simbol pentru sine.

  Visul este ceva intim, personal, o latura care trebuie cunoscuta si descifrata noua însine. Interpretarea viselor a fost si va fi întotdeauna un câmp deschis de discutii…

 2. Flipi /

  Da, asa este. Si in momentul in care reusesti sa gasesti un model al acestor corespondente devii cumva intuitiv – cunoscator al acestor simboluri pentru ca te regasesti in ele prin trairile si experientele tale.

  Multumim pentru completare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *