Initieri in piramida

Initieri in piramida

Oct 22, 2012

Initierea este modalitatea prin care cunoastem si intelegem ceea ce exista dincolo de realitatea terestra. In momentul in care intram in aceasta lume a initierilor, ne punem fireasca intrebare: Cum sa folosim aceasta cunoastere aici, in planul real al manifestarii, spre binele nostru si al celorlalti?

 


Mijloacele iniţierii
 îl conduc pe om din starea obişnuită de veghe, într-o alta stare în care el foloseşte unelte de observaţie spirituală. Aceste unelte sunt asemenea unor germeni prezenţi deja în suflet. Ei trebuie doar sa fie dezvoltaţi. Se poate ca într-un moment al vieţii sale un om să descopere că, fără nicio pregătire prealabilă, în sufletul său s-au dezvoltat asemenea unelte superioare. Atunci s-a produs un fel de autotrezire involuntară. Un astfel de om se va găsi transformat prin acest fapt în întreaga sa fiinţă. Are loc o îmbogăţire nelimitată a trăirilor sale sufleteşti. Şi el va afla că prin niciun fel de cunoştinţe ale lumii sensibile nu poate resimţi o asemenea dispoziţie a sufletului şi o astfel de căldură ca prin ceea ce se deschide unei cunoaşteri inaccesibile ochiului fizic. În voinţa sa se va revărsa forţă şi siguranţă de viaţă dintr-o lume spirituală. Există asemenea cazuri de autoiniţiere. Nu ar trebui însă crezut că singurul lucru corect este să aştepţi o astfel de autoiniţiere şi să nu faci nimic pentru a obţine iniţierea. Nu este necesar să vorbim aici despre autoiniţiere, întrucât ea poate surveni fără observarea niciunui fel de reguli.

Oamenii care nu simt un impuls special de a face ceva pentru dezvoltarea lor proprie vor spune cu uşurinţă: viaţa oamenilor se află sub conducerea forţelor spirituale, nu trebuie să intervenim în dirijarea lor; trebuie aşteptată în linişte clipa în care aceste forte vor considera ca este potrivit să deschidă sufletului o altă lume. Asemenea oameni simt că ar fi o obrăznicie sau o dorinţă nejustificată să intervii în înţelepciunea conducerii spirituale. Oamenii care gândesc astfel vor fi condusi spre o altă părere abia atunci când asupra lor o anumită reprezentare va face o impresie destul de puternică. Dacă spun: acea conducere înţeleaptă mi-a dăruit anumite aptitudini; ea nu mi le-a conferit pentru ca eu să le las nefolosite, ci pentru ca să le folosesc. Înţelepciunea conducerii constă în aceea că a pus în mine germenii unei stări de conştienţă superioară. Eu înţeleg această conducere numai dacă resimt ca pe o datorie să fie revelat omului tot ce poate fi revelat prin forţele sale spirituale. Dacă un astfel de gând a făcut o impresie destul de puternică asupra sufletului, atunci reflecţiile împotriva unei instruiri referitoare la o stare de conştienţă superioară dispar.

 

Piramidele s-au folosit din timpuri imemoriabile in scopuri initiatice.

Efectul de piramida este cunoscut din timpul vechiilor civilizatii, de pe vremea Atlantidei si din timpurile civilizatiei maya.

De exemplu, Piramida egipteana Kheops este un veritabil amplificator energetic care ajuta la desprinderea si inaltarea corpului astral in lumile superioare, asa numitul “corp Ka” in traditia egipteana. Pirmida lui Kheops este un templu de initiere.

   Pentru initiere, neofitul medita intr-un sarcofag de granit timp de 3 zile si jumatate, in intuneric total. Sub efectul piramidei si a prezentei initiatilor, corpul astral al neofitului se separa si se ridica in lumile superioare, pentru ca apoi sa revina in corp cu amintirea completa a celor traite. Studiile stiintifice recente au aratat ca energiile din interiorul piramidei faciliteaza patrunderea in meditatii profunde, potenteaza deschiderea perceptiilor superioare precum si regenerarea structurilor fizice si energetice.

De asemenea, au fost constatate vindecari miraculoase si schimbari profunde in constiinta participantilor la experimentele in piramida. Datorita efectului de piramida, meditatiile si tratamentele energetice au o eficienta sporita.

Pe vremuri, Initierile in piramida egipteana Kheops se efectuau prin meditatii specifice intr-un sarcofag de granit situat la o inaltime de o treime fata de baza, acolo unde este asa-zisa “camera a regelui”.

In timpurile noastre, Initieri spectaculoase s-au produs prin simpla adormire in interiorul piramidei. Este si normal. Dupa cum stim, in timpul somnului corpul nostru astral se separa de corpul fizic si merge in lumile astrale. Prin adormirea in piramida, corpul astral este direct influentat de energiile astrale ale piramidei. Numeroase persoane au relatat vise initiatice, premonitii, viziuni etc. La finalul acestui articol sunt prezentate 2 relatari semnificative, ale lui Paul Brunton si Benjamin Crème, renumiti cercetatori in acest domeniu.

Initierile se fac fie intr-un sarcofag placat cu granit, asemanator sarcofagului egiptean din piramida Kheops, fie pe un dispozitiv de tip plan, inclinat la 37 de grade, asa cum era vechea initiere egipteana Osiris, in urma cu 12.000 de ani.

Iata reprezentarea lui Osiris (imagine din templele egiptene):

 

 

 

 

Aceeasi tehnica de initiere o foloseau si samanii in calatoria astrala in Lumea Cerului (Lumea de Sus). Concludenta in acest sens este descoperirea in 1940 a desenelor din pestera Lascaux din Franta care dateaza de acum 15.000 de ani. Aici sunt desenati samani in zborul astral in pozitii identice (si la aceeasi inclinare de 37 grade) cu reprezentarile lui Osiris din templele egiptene.

                                                                Reprezentarea din pesterile Lascaux:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dispozitivul modern ce permite relaxarea (la inclinarea de 37 grade):

 

 

 

Restul se intampla de la sine, dincolo de intelegerea noastra…

Printre zecile de cercetatori care au studiat cu atentie piramidele Egiptului, s-au numarat si oameni exceptionali, cu puteri deosebite, care doreau sa sondeze fondul spiritual al piramidei. Unul dintre acestia, Paul Brunton, un celebru practicant si adept al filozofiei orientale si al practicilor mistice, practici pe care s-a straduit sa le faca accesibile tuturor prin lucrarile sale, s-a lasat inchis o noapte intreaga, pe propria-i raspundere, in camera mortuara a faraonului Kheops, camera regelui. El povesteste pe larg intreaga experienta in cartea sa “Egiptul secret”. Ca sa-si ascuta simturile, Brunton si-a golit mai intai mintea de ganduri si s-a concentrat intens asupra interiorului sau. In incaperea complet intunecata in care se afla, o multime de umbre, imagini ale unor spirite rele l-au inconjurat si s-au napustit cu rautate asupra lui. Ingrozit, el a simtit ca aceste fiinte ostile doreau sa-l alunge din spatiul sacru al incaperii si, la un moment dat, el a fost la un pas de a se ridica si fugi, atat de mare era aversiunea care plutea in jurul sau. Dupa o vreme, creaturile au disparut brusc si in locul lor s-a ivit o alta, a carei prezenta emana insa o radiatie binefacatoare. Aceasta l-a intrebat mental ce doreste. Singura intrebare la care s-a gandit in acel moment Brunton, in starea in care se afla, a fost legata de moarte. O a doua prezenta a aparut atunci si l-a sfatuit sa plece, pentru ca mintea ii va putea fi zdruncinata. El s-a incapatanat totusi sa ramana, iar cele doua spirite i-au promis sa-l ajute sa inteleaga. “M-au sfatuit sa stau bine intins pe piatra si sa-mi relaxez complet corpul. Apoi am avut senzatia ca mor si mi-am parasit corpul. In acea stare simteam doar ca plutesc si primeam gandurile celor doua spirite, simplu, de parca ar fi fost ale mele.” Cei doi erau fosti mari preoti si l-au sfatuit sa caute sa descopere ce este ascuns in sufletul sau, pentru ca acolo se afla, la fiecare om, comoara cea mai mare. Secretul piramidei este acelasi cu al propriei fiinte a omului. Apoi Brunton s-a trezit si incercarile sale de a mai comunica au esuat. Spre dimineata el a reusit sa se linisteasca si un gand plin de recunostinta l-a facut sa renunte la intrebari. Abia atunci, unul dintre cele doua spirite i-a aparut din nou si l-a asigurat ca e pe drumul cel bun.

O alta tentativa reusita a fost cea a lui Benjamin Creme. El a repetat experimentul lui Brunton si a reusit sa intre in legatura cu spiritele piramidei. La intrebarea referitoare la ce anume il intereseaza, fiind istoric, el nu a putut formula decat: “De ce a fost construita aceasta piramida?”. Raspunsul primit a fost foarte limpede: piramida focalizeaza, prin forta formei ei stereometrice, energia din campurile eterice si astrale si aceste energii urmau sa fie dirijate catre locuitorii unui mare oras, care astazi se afla ingropat in nisip, langa piramida si Sfinx. Trezit din starea de transa in care cazuse, Creme si-a amintit tot ce a aflat si apoi si-a dedicat intreaga viata studiului energiilor omului. El a publicat lucrarea: “Intoarcerea lui Hristos si nasterea intelepciunii” si a fost unul dintre primii oameni de stiinta occidentali care au recunoscut efectele acupuncturii, ca arta a medicinii spirituale.

468 ad

One comment

  1. Navon George /

    Adevarul este in noi,in interiorul adanc al subconstientului nostru,iar,prin recapatarea inocentei vom avea revelatia simplitatii adevarului si al armoniei existentiale in care suntem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *