ILUMINAREA – episodul 3 – Fatima si zidul alb

ILUMINAREA – episodul 3 – Fatima si zidul alb

Dec 13, 2012

Privind la soare: Fatima

In data de 13 mai 1917, trei copii de ciobani portughezi au vorbit despre o viziune a Fecioarei Maria pe campurile de la Cova da Iria, in apropierea Fatimei. Cel mai mare copil era Lucia, de zece ani, si era impreuna cu cei doi verisori ai sai, Francisco de noua ani si Jacinta de sapte. Viziunea s-a repetat pana pe data de 13 a fiecarei luni pana in octombrie.

Pe 13 octombrie s-a strans o multime de 70.000 de oameni [dedesubt] la Cova da Iria ca raspuns la spusele copiilor ca miracolul se va intampla in acea zi „pentru ca toti sa creada.” La momentul indicat,  in mijlocul unei furtuni, norii s-au disipat iar soarele a fost vazut ca un disc rotitor in inaltul cerului, imprastiind minunate raze de culori fantastice.  Dupa cum scria unul dintre martorii evenimentului: “In fata privirilor uimite ale multimii, soarele tremura si dansa.”

Inaintea evenimentului solar, trei copii s-au uitat continuu si fix la soare, atunci cand au avut viziunile, sustinand ca sunt in comunicare cu o femeie de lumina in care ei au vazut-o pe Maria mama lui Iisus. Aceasta aparitie luminoasa le-a oferit fetelor o profetie despre viitor si le-a indemnat sa se roage pentru pacea lumii.

Cu siguranta soarele nu s-a miscat. A fost un fenomen local. Ceea ce s-a intamplat la Fatima pe 13 octombrie 1917 este un exemplu de fosfene in masa. Toate ingredientele necesare au fost prezente pentru a permite ca mii de oameni sa experimenteze portalul prin care puteau sa isi vada propriul Sine: au privit direct catre soare pentru cateva minute; se rugau si meditau cu bune intentii; ei si-au inchis, apoi, ochii pentru a experimenta amprenta luminoasa si dansul de culoare acompaniator pe masura ce retinele si cortexurile vizuale isi regaseau echilibrul. Pentru cei care au facut aceste lucruri, acesta a fost un eveniment cu adevarat spiritual, care le-a schimbat viata.

La 13 ani dupa „Dansul soarelui” Biserica Catolica a declarat acest fenomen „demn de crezut”.

Surpriza… un zid alb functioneaza la fel de bine.

Bodhidharma a fondat Budismul Chan. Fiind respins de o manastire budista locala, el a stat in meditatie uitandu-se fix la zidurile manastirii Shao Lin care erau vopsite in alb, facand asta in fiecare zi, timp de ani de zile. Bodhidharma a ajuns, in cele din urma, un maestru iluminat si a descoperit ca luminozitatea si contrastul ce intra in campul vizual, pot de asemenea produce iluminarea.

Psihologi moderni, au descoperit ca privitul la un zid este o metoda extraordinara de a intra in stare alfa atat in frecventele sale inferioare cat si superioare (chiar si in frecventele superioare de tip theta). Acesta a fost primul indiciu despre ceea ce se intampla in mintea initiatilor si ceea ce practic fac fosfenele.

In cadrul acestei tehnici denumita ‘ganzfeld’ – un cuvant de origine germana care inseamna „camp complet” – undele alfa sunt generate prin intermediul privitului catre un camp vizual gol, de preferat alb, si de mentinerea privirii fixe pe acesta. Un zid alb indeplineste aceste conditii. Tot ceea ce este necesar este ca zidul sa ocupe intregul camp vizual, in scopul eliminarii distractiilor. Odata ce viziunea zidului a saturat retina, se inchid ochii, dezvaluind fosfenele. In acest moment meditatia potrivita este folosita si ochii mintii se umplu de viziuni. Tehnica aceasta este atat de puternica in a genera unde alfa incat este practicata de catre calugari chiar si in zilele noastre [dreapta].

 

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *