IDN – Integrare narativa a viselor – partea 3

IDN – Integrare narativa a viselor – partea 3

Feb 25, 2013

continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/idn-integrare-narativa-a-viselor-partea-2/

 Imaginati-va ca puteti crea o atmosfera unde sincronicitatile au loc precum
fulgerele prin combinarea viselor noastre 

Am facut, la un moment dat, o demonstratie a IDN pentru 40 de oameni la Unity Church in Minneapolis. Sase voluntari au participat si contribuit cu visele lor alese. Unul dintre vise era despre o femeie ce era condusa de trei ingeri catre un loc pe care ea ii numea  “Wellness Spa”  – insa ea nu stia cum sa conduca acel loc. O alta femeie a visat ca bunica ei era insarcinata. O participanta a visat ca fostul ei prieten a aparut si i-a spus cat de trist e pentru ca nu mai sunt impreuna. In timpul curgerii nararii spontane, toata lumea a venit la wellness spa, unde era o fantana in centru. Intotdeauna subliniez locurile comune unde se pot strange toti in naratiunile pe care le conduc. 

Bunica, a nascut sub apa, fara dureri, un copil de aur. Copilul a fost inmanat femeii care a venit la fantana cu fostul ei prieten. Am terminat naratiunea avand grija ca toate visele sa fie incluse in poveste si am ascultat comentariile entuziaste de la participanti si audienta. La final, femeia care si-a visat fostul prieten a venit la mine si s-a confesat: “nu am vrut sa spun acest lucru de fata cu toti, dar motivul pentru care eu si prietenul meu ne-am despartit este pentru ca eu vreau sa am un copil”. 

Pe masura ce se creaza naratiunile, ceva din mine, sau mai degraba in Comunitatea Integrata a Viselor, a intuit acest fapt si a aparut copilul care a fost oferit cuplului ca un fel de reconciliere de care in mod intuitiv am simtit ca era nevoie. Combinatia acestor vise a creat matricea in care aceasta sincronicitate a avut loc. Ca narator, simtul individualitatii mele a devenit din ce in ce mai putin pronuntat pe masura ce visele se combinau. Poate ca sincronicitatile au loc in afara taramului egoului si acestea se intampla atunci cand nu suntem exclusiv in acest taram. 

Sincronicitatile ce au loc in timpul naratiunilor se manifesta de asemenea in rapunsuri corporale atat in narator cat si in participanti. La inceput exista destula tensiune, ceea ce este natural atunci cand mai multe persoane straine se strang intr-un grup. Tensiunea se naste, de obicei, din iluzia separarii pe care participantii o simt unii fata de altii. Insa, odata ce toate visele sunt integrate, tensiunea se dizolva si ceea ce simt eu este inima comuna pe masura ce incepe sa se deschida, inima intelegerii care transcende judecata, definitia si identitatea egoului centrat. Interiorizarea inimii comune deschide inima fiecaruia creind un echilibru intre sine si grup. 

Pe masura ce merg mai departe cu naratiunea, simt cum blocajele din propriul meu corp incep sa dispara pentru ca corpul meu este un micro cosmos ce face parte din macro-cosmosul visului colectiv. Este extrem de important ca participantii sa fie atenti la corpurile lor in timpul naratiunii. Rezultatele deschiderii sunt benefice pentru ca raspunde unei persoane si propriilor ei vise intr-un mod in care se ocolesc anxietatile uzuale nascute din incercarea de interpretare (opuse integrarii) a viselor. 

Intr-o alta sesiune IDN, cu alti doi practicanti de vindecare alternativa, am integrat visele, insa am simtit cumva o nevoie interioara de a “controla” atmosfera.

Eram singurul barbat din camera si ceilalti participanti au adus in poveste cateva figuri arhetipale foarte puternice. Una dintre ele, in mod special, era zeita Oya, zeita africana a vremii. Cea de-a treia chakra, chakra puterii, mi s-a inchis instantaneu. Era atata rezistenta in mine incat cu greu puteam continua naratiunea. In acel moment, am simtit ca e bine sa devin putin vulnerabil si am cerut ajutorul celorlalti, ceva ce probabil nu as face in alte circumstante. 

In acel moment m-am trezit inconjurat de ceilalti participanti care au lucrat energetic asupra mea. Am reusit sa accept aceasta lucrare. Femeia care a adus-o pe Oya in discutie imi tot amintea ca blocaje si rezistente pe care ea le-a simtit in intestine ar putea fi spalate cu apa. Repeta intr-una acest lucru in timp ce facea cu mana ei miscari circulare, langa plexul meu solar. Deodata, a inceput sa ploua afara. Pe masura ce picaturile loveau ferestrele, am inceput sa ma relaxez si mai puternic. Am reusit in acest fel sa trec peste niste probleme de control foarte adanci cu ajutorul acestei sincronicitati atmosferice. 

Odata ce se constientizeaza relatia dintre propriul corp si corpul de visare integrat, aceasta legatura este intarita si apare o etapa intermediara precum cea citata in exemplul de mai sus. Participantilor li se cere sa contribuie in multe feluri la naratiune in loc sa lase o singura persoana sa creeze ceea ce se intampla. Interactiunea are loc nu numai in forma orala, de povestire a viselor, dar si in imagini, miscari si energie, creand fundatia pe care se construieste implicarea viitoare in crearea visului colectiv. In esenta, o edmocratie a visului se creaza de fiecare data cand se foloseste IDN. 

 

IDN nu are doar potential terapeutic, dar si politic. Simt ca, cu fiecare IDN, are loc o reinviere a spiritului original democratic. Potentialul acestui simt de reinnoire va fie xplorat in capitolele ce urmeaza. 

Democratia Viselor poate fi utilizata pentru a integra visele unei familii disfunctionale pentru a crea constiinta unui vis armonios. Ganditi-va la beneficiile pe termen lung ale democratizarii viselor membrilor consiliilor de conducere ale marilor corporatii si ale angajatilor acestora. Sau ganditi-va la integrarea viselor unor persoane apartinand unor partide politice diferite. Ganditi-va la posibilitatile teoretice ale integrarii visului fizicienilor cuantici. Corpul visului colectiv creat dintr-o asemenea integrare ar putea detine cheia solutiilor pe termen lung pentru unele dintre problemele ce trebuie atacate in mod imediat si care acum nu au o solutie vizibila.

Exista cateva moduri in care aceasta informatie poate fi folosita. Sugerez formarea unui grup care se intalneste odata pe saptamana, timp de cel putin 8 saptamani. Rugati fiecare participant sa isi aduca un jurnal in care sa isi inregistreze experientele. Democratia Viselor este un catalizator puternic ce poate declansa experiente puternice pornind de la telepatie, clarvedere si experiente sincronistice. 

468 ad

No comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. IDN - Integrare narativa a viselor - partea 4 - [...] continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/idn-integrare-narativa-a-viselor-partea-3/ [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *