HARA

HARA

Jan 6, 2013

 Nota: Hara este cateodata denumita chakra in unele scoli metafizice. Cu toate ca este similara unei chakre, hara este fundamental diferita, este o liga proprie in sine.

Hara este localizata in zona buricului, la aproximativ cinci centimetri in interior, sub piele. Este poarta de intrare in substratul eteric ce inconjoara planeta. Acest portal este denumit Hara de catre taoisti si se face foarte des referire la el in artele martiale. Hara inseamna „mare de energie” si exact asta si este. Acoperamantul eteric este ca un ocean infinit de energie. Nu este nici o coincidenta, faptul ca fetusul este hranit prin buric. Defapt, inca v-ati putea hrani (cu energie) prin Hara, daca v-ati inlatura toate blocajele energetice din ombilic.

tan_tiens

Atunci cand cordonul ombilical a fost taiat, la momentul nasterii, ati suferit o trauma datorita durerii fizice ce face ca corpul eteric sa se inchida in acel moment. Corpul fizic se inchide la exterior pe masura ce pielea se vindeca formand ombilicul si in acelasi timp corpul eteric se inchide pe dinauntru taind conexiunea voastra cu Hara. Hara este un portal ce se deschide catre planul eteric. Este un portal pasiv si nu forteaza nimic in interiorul vostru. Pentru a aduce energie din Hara, acesta trebuie scos inafara. De exemplu: cand erati la stadiul de fetus, va trageati nutrientii prin cordonul ombilical si in acelasi timp, energie prin Hara. In momentul in care cordonul ombilical a fost taiat, v-ati oprit in a mai trage nutrienti prin ombilic si energie prin Hara. Pentru ca v-ati oprit activ absorbtia de energie prin Hara si datorita traumei fizice si emotionale, energiile din jurul centrului Hara au inchis acest centru. Pe masura ce vi s-au formar Samskaras si energia corpului a devenit din ce in ce mai haotica cu varsta, Hara s-a scufundat tot mai adanc deconectandu-va de la puterile ei.

Hara este centrul corpului eteric sau al corpului chi. Ea are aproximativ 2,5 cm in diametru si este poarta catre oceanul de chi. Spatiul din jurul Hara impreuna cu acest centru, creaza o mantie de energie denumita ‘tan tien’. Tan tien este o sfera de energii eterice aproximativ de dimensiunea unei mingii de fotbal. Aceasta se umple din Hara si este deseori denumita „caldarea” in textele alchimice taoiste. Aceasta sfera de energie interactioneaza cu toate organele si in special cu intestinele acolo unde mancarea este transformata in energie. Energia este luata din mancare si amestecata in tan tien sau „caldare” inainte de a fi distribuita in intregul corp. A avea o hara deschisa si un tan tien plin de energie, este vital pentru o sanatate reala si pentru vitalitate. Din nefericire, majoritatea oamenilor au multe Samskaras si blocaje energetice in aceasta zona iar senzatia de plin de energie ce ar trebui sa fie simtita in tan tien este absenta. Aceasta este principala cauza a multor dependente , in special de natura alimentara. Mancatul constant si peste masura, sunt o incercare de a ne simti plini in ciuda unei Hara blocate si a unui tan tien gol.

Hara si tan tien sunt foarte importante in munca alchimiei interioare si in special in lucrul cu sexul tantric si cultivarea puterii interioare.

sursa: http://www.alchemyrealm.com/hara.htm

468 ad

4 comments

 1. pavelescumihaela /

  Da,multumim ffff interesant!!!….dar cu ce ne-ati ajutat???daca ne-ati fi invatat si cum sa deblocam HARA,v-am fi multumit si ar fi fort un REAL ajutor si Bine facut!sper sa ne invatati,multumim!

 2. Flipi /

  draga Mihaela, nu acesta era scopul articolului. A avea niste structur icurate inseamna a accepta viata asa cum este, a iti ierta toti semenii si a-i iubi pe ei si intreaga creatie.
  Local pt Hara se pot face tot felul de exercitii, insa daca iti pui in gand “sa iti deschizi Hara” mai bine renunti. Aceasta deschidere trebuie sa vina odata cu intelegerea principiilor vietii si intrarea in terimea de mai sus cu recunoastinta deplina.
  Ca sa fim contienti ca aceste structri exista, de aceea e scris acest articol, e primul pas. Nu poti invata sa mergi pe bicicleta daca nu stii ca exista asa ceva si cum arata, ca are doua roti, ghidon samd.

  Hara se deschide complet atunci cand reusim sa echilibram primele 3 chakre – ceea ce inseamna un cumul de factori si elemente compuse. Sper sa apuc sa scriu un articol si pe aceasta tema.

  Cu drag
  Razvan

  • Daniela /

   te rog frumos, poti sa lasi un raspuns referitor la articolul despre care spuneai aici, ca vrei sa-l faci, eu abia am gasit acest articol,demai sus, daca intre timp l-ai si scris lasa un link te rog.Multumesc!

 3. Daniela /

  ..Multi dintre noi..suntem ortodocsi, iar religia noastra nu ne vorbeste despre chakre..si restul de informatii pe care le regasim in acest articol, va rugam sa ne mai transmiteti o informatie despre cum se deschid primele trei chakre..sau un link de unde putem primi informatia.Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *