Experiente extracorporale – metoda Robert Moroe

Experiente extracorporale – metoda Robert Moroe

Apr 2, 2013

Unele surse metafizice indica faptul ca experientele extracorporale au loc in timpul fazei de somn in care au loc visele. Daca este adevarat, aveti experiente extracorporale in fiecare noapte. Urmatoarea metoda se foloseste pentru a induce in mod constient o experienta extracorporala (OBE) imediat dupa ce adormiti.

Metoda Robert Monroe

In cartea sa, Journeys out of the Body, Robert Monroe descrie o tehnica auditiva complicata pentru a induce OBE-ul. Partial, ea este similara cu metoda imaginativa, insa incepe cu inductia „starii vibrationale”. Multe OBE-uri spontane incep cu o senzatie sau vibratie iar Monroe induce in mod deliberat prima etapa. El sugereaza sa faceti urmatoarele lucruri. Asezati-va intr-o camera intunecta, in orice pozitie confortabila, cu capul indreptat catre nordul-magnetic. Nu purtati haine stramte si dati-va jos orice bijuterie sau obiecte de metal. Aveti grija sa nu va fie frig. Asigurati-va ca nu veti fi intrerupt si ca nu aveti limita de timp. Incepeti sa va relaxati si apoi repetati-va de 5 ori „voi percepe in mod constient si imi voi aminti tot ceea ce voi experimenta in timpul acestei proceduri de relaxare. Imi voi aminti in detaliu, atunci cand voi fi complet treaz, numai acele subiecte ce sunt benefice fiintei mele fizice si mentale”. Apoi incepeti sa respirati pe gura, lasand-o intredeschisa.

Urmatorul pas implica intrarea in starea de granita a somnului, in starea hipnagogica. Monroe nu recomanda o anume matoda pentru atingerea acestei stari. Una dintre metodele pe care le puteti incerca este sa va tineti antebratul in sus in timp ce bratul este pe pat sau pe jos. Pe masura ce adormiti, bratul va cadea si va veti trezi. Practicand, puteti sa invatati sa va controlati starea hipnagogica fara sa va folositi bratul. O alta metoda este sa va concentrati pe un obiect. Atunci cand alte imagini incep sa va intre in ganduri, ati intrat in starea hipnagogica. Urmariti in mod pasiv aceste imagini. Aceasta observare va va ajuta sa va mentineti aceasta stare foarte apropiata de somn. Monroe o denumeste Conditia A.

Dupa ce ati intrat in aceasta starea, Monroe recomanda sa intrati si mai profund. Eliberati-va mintea si observati-va campul viziunii tinand ochii inchisi. Nu faceti nimic altceva pentru o vreme. Doar priviti prin ochii vostri inchisi la intunericul din fata. Dupa un timp, puteti observa niste modele luminoase. Aceste sunt descarcari simple neuronale si nu au nici un efect spacial asa ca trebuie sa le ignorati. Cand acestea inceteaza, se cheama ca ati intrat in ceea ce Monroe numeste Conditia B. De aici, trebuie sa intrati intr-o stare de relaxare si mai profunda pe care Monroe o numeste Conditia C – o stare de o asemenea relaxare incat pierdeti constienta corpului si a stimularilor senzoriale. Sunteti aproape intr-un vid in care singura voastra sursa de stimulare sunt gandurile proprii. Starea ideala pentru parasirea corpului este Conditia D. Aceasta poate fi Conditia C atunci cand ea este indusa voluntar intr-o stare in care sunteti odihniti si proaspeti si nu este efectul oboselii normale. Pentru a atinge Conditia D, Monroe sugereaza sa practicati intrarea in ea dimineata sau dupa un scurt somn. Cu ochii inchisi, priviti in intuneric la un punct situat la aproximativ 30 de cm de fruntea voastra, concentrandu-va constiinta in acel punct. Mutati acest punct, incet, la 90 cm, apoi la 1,80 m si apoi porniti la 90 de grade in sus, ajungand deasupra capului. Monroe va indeamna sa gasiti vibratiile din acel punct si apoi in mod mental sa le aduceti in interiorul capului vostru. El explica modul in care le puteti recunoaste atunci cand ele au loc. „Este ca si cum un val de cantei periculoase ce pulseaza ritmic si sasaie, vin cu furie in capul vostru. De acolo, par sa se propage in intregul corp, facandu-l rigid si imobil”. Metoda este mai usoara decat pare.

Odata ce ati atis starea vibrationala, trebuie sa invatati sa o controlati pentru a domoli vibratiile. In acest punct, Monroe avertizeaza ca este imposibil sa va intoarceti. El sugereaza sa intindeti mana si sa apucati un obiect la care in mod normal nu ajungeti. Simtiti obiectul si apoi lasati-va mana sa treaca prin el inainte de a o aduce inapoi. Apoi opriti vibratiile si cercetati detaliile si locatia obiectului. Acest exercitiu va pregateste pentru separarea completa.

Pentru a parasi corpul, Monroe recomanda metoda „smulgerii”. Pentru a folosi aceasta metoda, va imaginati ca deveniti din ce in ce mai usor si cat de bine ar fi sa plutiti in sus. Ca alternatica, el recomanda tehnica „rotatiei” in care va rostogoliti in pat, indoindu-va mai intai partea superioara a corpului, capul si umerii, pana cand va rasuciti catre dreapta si apoi plutiti in sus. Mai tarziu, puteti explora si mai mult iar Monroe pretinde ca daca veti face suficienta practica, veti putea experimenta o gama extraordinar de larga de senzatii.

sursa: http://www.near-death.com/experiences/paranormal11.html

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *