Despre noi

Despre noi

Oct 5, 2012

Institutul pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei ( IDEC ) este o institutie creata cu scopul de a oferi fiintelor umane o cale spre intelegerea si experimentarea directa a naturii noastre infinite.

Viziunea Institutului IDEC este: din timpuri imemoriabile omul a cautat sa se cunoasca si sa se dezvolte spiritual trecand prin numeroase experiente si stari de constiinta. Culminarea trairilor spirituale au fost experientele de extindere a constiintei. Atunci limitarile corpului si ale mintii s-au dizolvat si constiinta umana s-a unit cu Constiinta Cosmica. In felul acesta am cunoscut cine suntem cu adevarat.

Misiunea Institutului IDEC este de a oferi oamenilor, prin programele si facilitatile sale, posibilitatea sa inteleaga, sa constientizeze si sa experimenteze ca sunt mult mai mult decat ceea ce par a fi la prima vedere, respectiv corpul fizic, emotiile si gandurile.

Institutul pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei organizeaza stagii de invataturi si initieri, calatorii initiatice in Orient, programe, cursuri, conferinte, tabere si retrageri de meditatie.

Pentru expansiunea constiintei si aprofundarea starilor de constiinta extinsa, Institutul IDEC ofera urmatoarele tehnologii si facilitati: camera de intuneric, bazin de plutire (Samadhi Tank), meditatii in piramida, sisteme de analiza spectrala a somnului, echipamente de realitate virtuala si sisteme de stimulare magnetica a creierului, shirodhara etc.

Institutul IDEC realizeaza cercetari si proiecte legate de mecanismele dezvoltarii si extinderii constiintei.  In acest sens ne propunem sa infiintam grupuri de studiu.

Intentionam sa lasam deoparte cat mai mult filosofiile si teoriile si sa punem accentul pe trairea si experienta directa! Pentru dezvoltarea armonioasa a constiintei, recomandam o cale de mijloc intre partea teoretica si partea practica. Cunoasterea teoretica fara exprienta este doar o filosofie, iar experientele fara intelegere sunt doar simple experiente. Este nevoie sa intelegem ceea ce experimentam, la fel cum este necesar sa punem in practica cunostintele pe care le dobandim.

Portile Institutului pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei sunt deschise tuturor  oamenilor  dornici sa se cunoasca si sa evolueze, indiferent de orientarea religioasa, precum si tuturor celor ce doresc sa sustina  cursuri, seminarii si activitati spirituale.

Toate activitatile organizate in cadrul  Institutul pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei  se organizeaza exclusiv pe baza de donatii. Nu exista taxe pentru programele, meditatiile, cursurile si retragerile de meditatie organizate in institut. In felul acesta, orice cautator spiritual are acces la cunoastere. In viziunea traditiilor initiatice autentice, toate invataturile spirituale ar trebui sa fie oferite liber. Consideram ca in aceste timpuri de schimbare planetara, intreaga cunoastere spirituala ar trebui sa fie impartasita liber, fara nici o conditionare sau limitare.

În implementarea proiectelor de cercetare, intentionam sa colaboram cu toti cei care doresc sa ofere din timpul si energia lor.

Conceptul fundamental dupa care ne ghidam este acela ca in esenta cu totii suntem Una.

Fie sa gasim cu totii calea catre Unitate si catre Lumina!

 

Echipa:

Fondator IDEC: Lucian-Octavian  Papuc

 

Despre mine… nu-mi place sa vorbesc despre mine. Consider ca semnificativ este sa simti si sa traiesti ce transmite o fiinta umana si nu descrierea sau CV-ul spiritual. Cu toate acestea, pentru cei care nu ma cunosc,  stiu ca este necesara o scurta trecere in revista a trairilor si experientelor mele.

Am inceput cautarile spirituale de copil. Am avut prima experienta initiatica in jurul varstei de sapte ani, cand bunicul imi povestea despre infinitatea spatiului cosmic. Imi aduc aminte cu mare claritate ce am simtit atunci. Am trait o extindere a constiintei. Timpul si spatiul s-au dizolvat…

La scurt timp, am avut binecuvantarea sa am langa mine o alta ruda draga care a studiat meditatia transcedentala si practicile orientale si care mi-a fost ghid spiritual. El mi-a oferit primele indicatii si  primele carti de spiritualitate. Cat de greu aveai atunci acces la informatie si la cunoasterea spirituala…

La finalul facultatii am aprofundat cautarea spirituala si sensul vietii practicand de mai multe ori pe zi meditatia si tehnici de respitratie constienta.

Am intalnit initiati romani precum: Ilie Cioara, Valeriu Popa, preotul Ghelasie de la manastirtea Frasinei, Francisc Maitreya etc. Preotul Ghelasie m-a initiat (atat fizic cat si in duh) in practicile isihasmului carpatin. Am ramas surprins ce deschidere spirituala avea acest preot… Puteai discuta deschis cu dansul despre practici orientale, isihasm atonit, mistica zalmoxiana. Am realizat ce asemanare este intre isihasmul carpatin si practicile tibetane.

In ultimii 12 ani, Orientul m-a chemat in cautarea intelepciunii si a desavarsirii. Astfel am avut Gratia Divina de a fi alaturi, de a medita si de a studia  cu  mari maestri contemporani orientali. De aici si menirea actuala, aceea ce a conduce cautatorii spirituali in aceste locuri de taina, pentru a intalni  maestri  autentici precum Dalai Lama, Karmapa, Komtrul Rinpoche etc. si pentru a medita in locuri sacre din India, Nepal si Tibet. (www.calatorii-initiatice.ro)

In urma stagiilor de invataturi cu marele maestru tibetan Karmapa am primit numele initiatic Jinpa Gyorme care inseamna “generozitate nelimitata”, generozitatea de a oferi neconditionat invataturi spirituale.

Pornind de la prima experienta de extindere a constiintei, din copilarie,  si completand-o cu invataturile primite de la initiati romani precum si cu trairile si invataturile din stagiile de pregatire din Orient, am infiintat Institutul pentru Dezvoltarea si Extinderea  Constiintei, Institut care este deschis tuturor cautatorilor dornici de a experimenta natura noastra infinita, nelimitata. In cadrul acestui Institut organizez cursuri, seminarii, tabere de spiritualitate si stagii de invataturi si initieri in lumea Orientului.  Prin programele Institutului doresc sa impartasesc invataturile pe care le-am primit precum si experientele acumulate de-a lungul cautarilor mele spirituale.

 

 

                               Mihaela Gabriela J                                                                                                                                   

                                                                                            Formare:

DSCN5719

 

Consilier acreditat de Mininsterul Muncii si de Ministerul Educatiei si Cercetarii

 

Master in Business Administration – Canadian MBA – Magna cum Laudae

 

Master/Teacher  Reiki  Usui tibetan , Practitioner in Theta Healing, Samanism in Peru ,  Munai Ki, invataturi in Tibet  direct de la Dalai Lama si discipol al Maestrului Kentrul Rinpoche.

 

Initieri: initierea budista Kalachakra in Tibet cu Dalai Lama  , transmisie in Tibet de la Maestrul Kentrul Rinpoche , Reiki 1,2,3,Master, Munai Ki, Theta healing, Cele 7 raze ale Arhanghelilor.

 

 

 

Dragilor,

 

Sincronistic am ajuns acum AICI si ma bucur din INIMA de calatorie, fara asteptari, targeturi si obiective de indeplinit sau destinatii mandatory de atins J

 

 Va invit cu drag sa ne intersectam din cand in cand, sa ne bucuram impreuna, sa ne zambim si a ne aducem aminte cate ceva despre cine suntem cu adevarat, de ce am venit  aici si cum putem trai AICI SI ACUM aceasta experienta numita viata cu zambetul pe buze si compasiune in inima .

 

 Cum va fi ? Vom vedea pe drum – fiecare in felul sau si la momentul sau potrivit –  fara judecati, fara asteptari , IN COMPASIUNE SI CU ZAMBETUL PE BUZE. Uneori doar o imbratisare sau un zambet din inima  sunt mai valoroase  decat o mie de cuvinte sau medicamente sau carduri , case , businessuri . Alteori  va fi nevoie sa intelegem de ce experimentam boala, despartirea, suferinta sau pierderea , sa o acceptam si sa facem pace pentru ca aceste experiente sa se finalizeze si sa faca loc altor experiente.

 

 Cine sunt ? Greu de spus in cateva cuvinte cine esti – sunt doar roluri  :-)  iar eu  ACUM doar Sunt ….

 

 Dar parte din cine sunt si rolurile pe care le experimentez sunt diverse pentru ca sunt prezenta si intr-un rol de business si am bucuria unor experiente multiculturale din toata lumea prin natura jobului. Sunt onorata sa invat in fiecare zi din aceste interactiuni cu oameni si organizatii din toata Europa si din America si invat in fiecare zi dezvoltandu-mi atat intelegerea cat si incercand sa practic compasiunea in business. In acest context am o experienta extinsa cu oameni de business, cu problemele lor si sunt bucuroasa sa observ ca tot mai multi sunt deschisi sa discute cu mine ca si consilier si sa vada in ei schimbari benefice atat la job cat si in viata lor personala.

 

 Asadar pentru a lucra cu cat mai multe fiinte si a putea crea acel spatiu de siguranta, confidentialitate si confort pentru cei care ma onoreaza cu prezenta si impartasesc din experientele lor am simtit nevoia sa credibilizez cumva  “darul” de ascultare neatasata si fara judecati ce curge de ceva ani si eu am invatat sa curg cu el J  si m-am acreditat ca si consilier pentru dezvoltarea personala – o noua profesie recunoscuta de Minsterele Muncii si Educatiei. Aceasta profesie exista in Anglia de peste 50 – 80 de ani si este recunoscuta si respectata in Europa si nu numai.

 

 Lucrez cu multi oameni, din multe tari, cu toata deschiderea, fara judecati si cu compasiune si sunt la fel de confortabila si daca cei care ma cauta  sunt  Vice Presidents de business sau soferi de taxi in Miami sau Bucuresti, sau crestini , budisti, musulmani, sau fiinte ce experimenteaza o lectie de boala sau pierdere in familie sau personal.

 

Am experienta in consiliere cu parinti, cu copii, adolescenti,  copii in orfelinate sau cupluri in impas sau tineri in  calea lor spre dezvoltare personala, sau oameni de business care au nevoie de un consilier de business sau personal sau pentru echipa lor din companie  sau oricine care simte ca are nevoie sa-si recapete puterea personala, sa-si recapate increderea in sine si motivatia interioara si sa-si readuca aminte de Maestrul din el insusi :-)

 

 Desigur primul drum a fost sa lucrez imens cu mine insami ( de vreo 7-10 ani incoace J), sa ma cunosc cu adevarat , sa ma accept  cu drag, sa ma iubesc  si sa-mi aduc aminte cine sunt si cam ce rost face sens si ma bucura si ma impinge inainte cu curiozitatea, curajul si cu bucuria si deschiderea fara asteptari a unui copil J Calatoria mea interioara de cunostere cu mine continua si probabil nu se va termina niciodata …

 

 Sunt deschisa sa inteleg si sa experimenez  – pentru ca despre asta e vorba in aceasta viata: m-am bucurat de experiente de nedescris in regresie temporala,  respiratie holotropica si respiratia inimii , meditatii, experiente de contiinta extinsa ghidate sau spontane aici si prin lume ..  in Peru deasupra liniilor Nasca si la Matchu Pichu,  in Mexic la Teotohuacan sau Chicen Itza sau in piramidele de la Ghize in Egipt sau  la cercul Artic Polar sau in Sahara sau in Grand Canion sau la Stonehedge sau la Sarmisegetuza, sau la Prispop si in multe alte locuri si situatii cea mai recenta fiind experienta Tibet –  Himalaya pe care nu o sa o uit niciodata J Ar mai fi multe alte experiente dar daca e spre binele cel mai inalt sa le impartasim se va crea oportunitatea sa o facem.

 

 As zice ca e interesant poate din perspectiva voastra ca mi-am luat maiestria in Reiki Usui Tibetan si mai ales am experimentat  energia reiki cu mine , cu copii si adolescenti cu copilasi in uterul mamei lor, cu animale, plante , apa, pietre, oameni situatii etc : -) aici, in desert , la 5600m in Colca in Peru , in jungla in Mexic la Chitcen Itza in Himalaya, in Tibet  sau cand inotam cu delfini in Caraibe…

 

 Am initiarea in ritualurile samanice Munai Ki dar am experimentat mai mult in Peru cu samani in munti, cu spiritul Andi al Inca ,  in desertul Nasca , Cusco, si am avut meditatii superbe pe lacul Titicaca dar la fel de unice stari de constiinta extinsa am trait si la Sarmisegetuza sau sub poarta sarutului sau la Arsenie Boca la Prisloc.

 

 A darui fara asteptari e deasemenea o experienta pe care cu drag imi doresc sa o incerce fiecare  – voluntariat fac de vreo 7 ani in cele mai diverse moduri si fara asteptari sau nominalizari caci altfel n-ar mai fi voluntariat. Mi-ar place sa va povestesc cum voluntatiatul e un “medicament” foarte puternic pentru starea voastra de bine si aduce multa compasiune si bucurie in suflet.

 

 Sunt onorata sa lucram impreuna daca e spre binele mai inalt al fecaruia – rolul meu de consilier e acela de a va crea un spatiu de sinceritate, non judecata si confiedentialitate si de a va onora drumul respectandu-va liberal arbitru. In acest spatiu va veti putea  regasi PUTEREA PERSONALA DIN INIMA de a vedea viata dintr-o perspectiva mai extinsa si de aici puteti gasi solutii pentru incercarile voastre. E important sa ne dam voie sa simtim orice incercare dintr-o perspective mai extinsa si de a intelege rostul fiecarei experiente,  apoi sa o acceptam pentru ca apoi sa se poata finaliza de la sine pentru ca ii dispare scopul prin intelegerea profunda si acceptare.

 

 Si nu uitati – Maestrul e doar in inima voastra  si solutiile si intelegerea experientei va apartine J AICI si ACUM.

 

 multumire si recunostiinta

 

 Cu drag si respect, migo

 

Mihaela Gabriela

 

 

 

 

 

 

 

Razvan

Formare: Radiestezie, Samanism: Huna, Munay Ki, practicant Vindecare Reconectiva, Theta Healing

Initieri: Cele 7 raze ale Arhanghelilor,  Arhanghelul Metatron

Redactor pe siteurile: www.noulpamant.ro si  http://extinderea-constiintei.ro/

Suntem, tu si eu, doar doua ipostaze ale aceleiasi curgeri infinite, doi axoni in mintea de lumina a lumii, trimitand semnale, construind vise, traind. Experimentand simfonia perfectiunii in armonie cu tot ceea ce exista. Pentru ca tot ceea ce oglindesti e doar natura infinitul din interior, iar daca vei gasi in mine o linie care iti poate defini acel ceva pe care incercai sa pui mana si de fiecare data iti scapa, atunci ai sa ma poti aseza, inevitabil, langa tine, in tine, pentru ca suntem suprapuneri perfecte ale aceluiasi lucru: viata.  Nu vreau sa te invat nimic pentru ca esti deja tot ceea ce as putea sa te invat, nu trebuie sa decat sa asculti limba sufletului tau si sa o recunosti in parti pe care le exprim eu. Totul e doar o poveste a reamintirilor in care ne ajutam unii pe altii sa FIM, sa constientizam ca in fiecare din noi suntem doar picaturi gemene in evolutii paralele catre noi insine. Si ca la finalul drumului, acolo unde e constiinta ta intreaga, dezvaluita, vei gasi punctul de sprijin pentru un inceput adevarat, pentru a porni mai departe in drumul nostru neincetat catre infinit, catre Dumnezeu.

Cuvintele in general nu pot decat delimita un areal limitat in ceea ce reprezinta realitate traita, asa ca tot ceea ce pot face e sa iti arat cum oglindesc eu tot ceea ce este. Frumuseatea dezvaluita a lumii se descompune in ceea ce numim experiente si tot ce exista, cunoscut sau necunoscut, natural in stimuli pentru simturi, in tairi, in cele mai simple incidente dintre energii. Incredintat ca fiecare poate sa vada realitatea intr-o nuanta pozitiva si astfel modificand radical intregul complex numit viata, oricare ar fi gradul aparent de constiinta sau evolutie, am gasit in ceea ce exprim natural acel tel, acea misiune personala care pe mine ma impinge mai departe pe elicoida infinita a complexului timp-spatiu ce ne defineste realitatea fizica. Poezia filosofiei, miracolul ezoterismului, intentia stiintei de a dezvalui necreatul, frumusetea nespusa a unui apus de soare sau senzatiile furnicatoare ale energiei nevazute, bunatatea, bunul simt, toate elemente constructive ale mobilului prin care incerc si eu sa ma intorc, identic miscarii ondulatorii ale unui moebius, in mine.

Nu ceea ce faci te defineste, nici macar ceea ce gandesti, si de aceea trebuie doar sa apleci urechea spre ceea ce se cheama limbajul sufletului: sentimentele. Acolo vei gasi toate raspunsurile care stau la baza realitatii. Lasa-le sa iasa la suprafata si exprima adevarata natura adorintelor si trairilor tale. In acel moment vei constata o diferenta de nuanta ce iti va deschide poarta constiintei prin care ai pasit cand te-ai nascut ca viata in lumea fizica, vei intelege ca toate conceptele pe care nu reuseai sa ti le explici (intuitie, telechinezie, astrologie etc.) Sunt doar aspecte uitate ale adevaratei tale fiinte, vei intelege ca a pune limite credintei insemna a nega adevarul  interior, ai sa poti sa simti cu plenitudine ca  esti parte din viata pe care o traiesti si invers si ca toti si toate sunt legate intr-un minunat dans impletit de energii si iubire. Sau macar sa stai o clipa si sa privesti in tine, sa asculti linistea la malul marii tale interioare si apoi sa teintorci si sa gusti viata, sa fii prezent acolo unde se intampla un zambet de copil sau dansul ierbii sub obladuirea vantului, sau pur si simplu sa culegi stele depe cer si sa le asezi in ceasca cu cafea si sa spui nepotilor, la lumina focului, o poveste frumoasa. Si apoi sa inchizi ochii linistit pentru ca ai o certitudine: TU. Si cam atat despre mine…

 

 

Laura 

Formare: Master-Practitioner NLP (Programare Neuro-Lingvistica), Samanism: Huna, Munay Ki, Practicant Theta-Healing

Mi-am ales in aceasta viata o experienta nici usoara dar nici grea, aparent simpla si totusi complicata. Insa, un lucru l-am inteles cu siguranta: niciodata nu ni se da o cruce mai mare decat cea pe care o putem duce. Si asta pentru ca defapt nu “ni se da” ci, cumva, ne-o alegem la nivel de spirit. Acolo ne alegem calea si toate acele experiente din care sa putem acumula cunoastere daca deschidem ochii, mintea si mai ales inima, daca ne deschidem cu adevarat catre tot ceea ce aduce cu sine propria noasta existenta.Pana la varsta de 27 de ani am fost un copil si un adult oarecum razvratit, confruntandu-ma atat cu propriile limite cat si cu limitarile celorlalti. Apoi, pentru ca viata mi-a cerut-o, pentru ca durerea, angoasele si neintelegerile au devenit prea mari, am imbratisat, concomitent, atat calea dezvoltarii personale si pe cea a spiritualitatii, facand astfel primii pasi catre schimbare. Faptul ca am mers in paralel cu aceste doua tipuri de invatare mi-a adus un oarecare echilibru in cunoasterea pe care am acumulat-o si pe care continui sa o asimilez,  avand in vedere ca suntem in acelasi timp MINTE si SPIRIT, ambele fiind importante in acest Univers manifest. Am urmat timp de doi ani si jumatate cursuri de psihologie NLP (Programare Neuro-Lingvistica) ajungand in prezent sa fiu Master-Practitioner si Live-Coach pentru diverse persoane care, ca si mine, cauta sa aduca o schimbare pozitiva in propria lor viata. In acelasi timp, am pasit pe calea samanismului atat prin initieri Huna cat si Munay-ki si practic atat metoda de Vindecarea Reconectiva si cea de Vindecare in Unde Theta (Theta Healing). In rest traiesc si devin in permanenta. Sunt un om al nuantelor si acest lucru imi place pentru ca imi permite sa sondez, sa percep si sa inteleg, de cele mai multe ori, fatete subtile ale vietii si ale celor cu care interactionez. Pentru mine acest joc al trairii nuantelor vietii este in continuare fascinant si multumesc Universului pentru acest Dar. Incerc, atat sa il dezvolt in fiecare zi, cat si sa il folosesc pentru a oferi un ajutor celorlalti, atat cat pot si cat mi se permite. Nu ma atasez niciodata de rezultatele pe care le obtin in propria lor schimbare, cei cu care interactinez, fiind constienta de faptul ca, dincolo de orice ajutor pe care intotdeauna ni-l oferim reciproc, fiecare are propria sa cale pe care o urmeaza in ritmul propriu, in functie de propriile alegeri si decizii. De aceea evit sa dau sfaturi, eventual enunt indemnuri pe care esti liber sa le urmezi sau nu, din care esti liber sa iei atat cat simti ca rezoneaza cu tine, atat cat iti este necesar. De obicei iti spun ceea ce observ si te ajut sa te intrebi. Orice intrebare bine pusa duce la o mare si fascinanta descoperire in ceea ce te priveste iar raspunsul pe care ti-l dai te duce mai aproape de tine chiar daca la randul sau naste o alta intrebare.

 

 

Catalina

Cine sunt eu…? De unde vin si ce caut eu aici… sunt intrebari la care caut raspuns de ceva vreme. Sunt intrebari pe care am inceput sa mi le pun intr-un moment in care mi-am dat seama ca desi aveam cam tot ce isi putea dori un om obisnuit (in linii mari), parca lipsea ceva. Pe masura ce obtineam mai multe din ceea ce imi doream la acea vreme – o familie, casa, masini, job… eram parca mai nefericita… nu cred ca are rost sa continuu, este o poveste precum multe altele… pe atunci credeam ca sunt cel mai nefericit om din lume, dar aveam sa aflu ca de fapt, nu era motiv de nefericire ci de bucurie: incepeam sa ma trezesc. Incepeam sa simt ca traiesc cu adevarat, eram precum un copil care facea primii pasi in viata. Au fost momente extraordinare! Am avut gratia sa atrag in viata mea oameni frumosi care m-au ajutat sa ies din zona de comfort si sa vad dincolo de ceea ce sunt la prima vedere, dincolo de acest corp fizic, dincolo de limitarile si de conditionarile mele. Am intrat intr-o lume complet noua, desi de multe ori aveam o stranie senzatie de déjà-vu. Am urmat in ultimii ani cursuri de spiritualitate si de dezvoltare personala care m-au ajutat sa-mi schimb perceptia despre viata. Am avut binecuvantarea sa primesc initieri care au contribuit la cresterea mea spirituala. Ma inclin cu gratie si recunostinta Nico, Camelia, Aurelian… Va multumesc.

Sunt o cautatoare. Am ales sa caut Adevarul. Am constientizat ca ceea ce am simtit si am trait pana acum este doar o mica parte din tot ce este. Am ales sa ma eliberez de conditionarile si de limitarile mele, sa las totul sa curga frumos si armonios, sa nu ma mai atasez de rezultate si sa ma bucur pe deplin de viata! Viata este un adevarat miracol! Este suficient sa petreci cateva minute in natura, sa fii in preajma unui copil care rade, sa privesti cerul…

Simt o puternica chemare a Orientului. In scurta vreme intentionez sa merg intr-un stagiu de invataturi si initieri in Orient. Aceasta lume ma fascineaza, ma atrage foarte mult. Ceva din mine vibreaza ori de cate ori aud mantre – in special OM (AUM) –  sau sunetele bolurilor tibetane, ori de cate ori vad calugari budisti care mediteaza… In timpul unor initieri si meditatii am avut unele revelatii, mi-am amintit intamplari… Vreau sa ma intorc Acasa!

Sunt cel mai mic membru al acestei echipe si ma bucur ca am ocazia sa ofer din energia si experienta mea.

Fie sa traim cu totii cat mai multe momente inaltatoare si sa aflam Adevarul Suprem!