Depasirea obstacolelor pentru facilitarea Experientelor extracorporale

Depasirea obstacolelor pentru facilitarea Experientelor extracorporale

Apr 2, 2013

 

— sfaturi din partea Institutului Monroe Institute® si lui Bob Monroe:

Atingerea unei stari extracorporale avand o baza consistenta ce are ca fundal vointa, are o sigura cerinta insa aceasta nu este una simpla. Trebuie sa va ajustati sau sa va schimbati parti intregi din sistemul personal de credinte si sa va dezvoltati o perspectiva diferita. Faceti acest lucru si fricile vor scadea iar libertatea ce s-a aflat acolo inca de la inceput devine vizibila. 

Cum va dezvoltati perspectiva diferita? Mai intai incercati si daca se potriveste incepeti sa luati acel lucru in considerare. Ideea e cel putin sa incercati iar in legatura cu potrivirea, daca nu exista elemente pe care trebuie sa le dati la o parte atunci cand incercati sa integrati elementele noi, inseamna ca jocul devine serios. Acest lucru poate fi adevarat. 

Fiecare credinta se bazeaza pe concluziile trase din datele observate si/sau experienta unuia sau a mai multor indivizi. O credinta total diferita poate rezulta din adaugarea unor materiale din surse diferite ce inainte nu au fost disponibile sau luate in considerare. O credinta devine cunoastere cand masa critica este atinsa: experienta directa, repetabila, a unui individ, grup sau cultura. Cunostintele, intotdeauna inlocuiesc credintele intr-o constiinta in evolutie. Fiecare dintre noi poate si paseste pe acest drum pe cont propriu chiar daca nu recunoastem asta fata de ceilalti. In acest moment, tot ceea ce cauti este o consensualitate a sinelui: tu. Schimba-ti sistemul de credinte ce se bazeaza pe observatiile tale si pe experienta. Transforma aceste credinte in cunostinte si ai o perspectiva diferita functionala. Tu esti autoritatea suprema in cazul tau, nimeni altcineva. Nu trebuie sa demonstrezi nimic nimanui ci numai tie. 

Urmatorii pasi sunt foarte usor de facut. Faceti fiecare pas in ordine facandu-va o idee clara asupra procesului si apoi mergeti mai departe. Undeva de-a lungul drumului, noua voastra perspectiva diferita va incepe sa se nasca. Experientele voite si obiective de extracorporalizare vor fi atunci un viitor mult mai probabil. 

1. Tineti un jurnal. Folositi hartie, un laptop sau un reportofon. Dupa intoarcerea din starea de “in”-constienta (somn, meditatie, accident etc…), notati-va primele amintiri. Nu trebuie sa scrieti o lucrare etica ci doar un cuvant cod sau fraza ce va va porni reamintirea. Mai important decat atat, nu incercati sa analizati sau sa identificati evenimentul. Doar notati: nimic mai mult. Teoriile si concluziile va vor veni atunci cand veti avea destule date. Aduceti-va aminte ca sunteti autoritatea suprema in cazul vostru si ca nu incercati sa demonstrati ceva altora, ci voua insiva si ca nimeni altcineva nu poate sa faca acest lucru pentru voi, ci numai si numai voi. 

2. Pentru simbologia vizuala si animata, folositi acest model. Asezati-va mainile in fata voastra si puneti-va o palma peste cealalta. Ganditi-va la acest lucru ca la modul in care voi sunteti in corpul fizic. Mana inferioara este corpul fizic iar mana superioara, corpul secundar ce va contine pe voi, constiinta voastra. Partea inferioara este partea si banda din sistemul timp-spatiu iar partea superioara, face parte dintr-un alt sistem energetic. Rotiti-va una din maini astfel incat cele doua maini sa se mai atinga doar la nivelul buricelor degetelor formand un unghi de 90 de grade intre ele. Atunci cand sunteti defazati la 90 de grade fata de corpul fizic, dar inca conectati, se cheama ca sunteti in starea primara de extracorporalitate atunci cand ambele sisteme sunt disponibile. Este similara si conditiei cand intrati in somn profund sau inconstient. Intre cele doua maini alaturate si pozitia la 90 de grede, exista toate starile intermediare precum: reveria, meditatia, somnul usor, starile induse de droguri sau alcol si altele. Acum departati-va mainile cu ambele palme in sus. Nu exista contact fizic sau cunoastere a unei maini despre starea celeilalte. Totusi, un sistem intern de comunicare opereaza prin intermediul bratelor, avand ca legatura creierul-minte (fizic-nonfizic). In activitatea extracorporala, atat apropiata cat si departata, mintea pleaca cu sinele nonfizic insa isi pastreaza contactul cu partea fizica pentru un sistem de comunicare asemanator. Atunci cand experimentati iesirea fizica (moartea) pentru orice motiv – si exista multe – semnalele catre fizic sunt oprite. Voi si constiinta voastra decoleaza catre o ambianta mult mai stabila. 

3. Deveniti un explorator. Intindeti-va pentru o perioada linistita si neintrerupta la fiecare 24 de ore, respirati incet si profund si permiteti-va sa va relaxati. Pastrati simbologia mainilor in constienta voastra si apoi cautati fluxul de amintiri pe care l-ati inregistrat imediat dupa trezire. Concentrati-va pe cate un singur subiect la un moment dat. 

4. Dupa cateva luni. notati-va scimbarile in legatura cu noua voastra perspectiva diferita. 

5. Din cand in cand, revedeti inregistrarile si notati-le. Asamblati-va noile credinte si transformati-le in cunostinte daca este cazul. 

6. Distrati-va!

sursa: http://www.monroeinstitute.org/resources/overcoming-obe-barriers

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *