Chei catre puterea mintii subconstiente – partea 2

Chei catre puterea mintii subconstiente – partea 2

Jun 3, 2013

continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/chei-catre-puterea-mintii-subconstiente-partea-1/

4. Pranayama

Pranayama este o combinatie dintre cuvantul sanskrit Prāna (forta vitala, energie vitala sau respiratie) si āyāma (a suspenda sau a retine). Stiati ca puteti produce stari alterate de constiinta doar prin practicarea diverselor exercitii de respiratie? Exact prieteni! Si mai mult decat atat, respiratia nu numai ca va ajuta sa intrati in mintea subconstienta, dar poate avea si efecte pozitive asupra mintii si corpului in moduri in care multi oameni le-ar considera de necrezut.

5. Visarea lucida

Multe elemente importante ale mintii subconstiente ne apar deseori in vise sub forma de imagini simbolice, insa cei mai multi dintre noi se plimba fara scop in lumea viselor precum animale ratacite si astfel esuam sa prindem adevaratul sens al acestor imagini mentale. Motivul este ca trebuie sa ai indemanare ca sa poti sa stai treaz in visele tale. Practica visului lucid exista de fapt de foarte mult timp. Buddhistii tibetani de exemplu, au o metoda ce se numeste yoga visarii, pe care o folosesc si o dezvolta de secole. Aceasta ajuta la atinge luciditatea in cadrul viselor, in consecinta alocad si mai mult timp meditatiei pentru a atinge in cele din urma iluminarea sau sa faca alte munci spirituale.

6. Plantele enteogene

Plantele eneteogene sunt acele plante ce contin substante psihoactive ce sunt in mod uzual folosite in practicile samanice si spirituale. Plante precum canabis, ephedra, planta invatator africana (iboga), ciupercile psilocibin, amanita muscaria etc. sunt cunoscute pentru proprietatile lor halucinogene si psihedelice ce permit penetrarea barierei constiintei si mutarea in taramul inconstientului.

 

7. Drogurile psihedelice

Drogurile psihedelice sunt substante chimice ce afecteaza sistemul nervos pentru a produce stari alterate de constiinta. Chimicalele din plantele enteogene mentionate mai sus apartin unei categorii de droguri psihedelice. Alte forme de dorguri psihedelice ce va pot permite sa va studiati mintea subconstienta sunt numite stimulate, opioide si hipnotice.

 

nota: bineinteles ca folosirea drogurilor trebuie inteleasa corect si in niciun caz incurajata. Si asta din doua motive principale: mai intai datorita faptului ca adjuvantii acestia pe langa fdaptul ca va afecteaza si sanatatea va creaza dependenta si niste carje pentru a atinge acele stari ce ne sunt natural disponibile; apoi trebuie avut in vedere scopul si intentia din spatele acestora – daca in constientul colectiv substantele psihotropice folosite de samani sunt bine definite ca un soi de “pastile” de tratament si nu sunt folosite in alte scopuri, iar atunci cand sunt folosite, samanul isi asuma responsabilitatea pentru folosirea acestora si pentru persoanele pe care le ia in calatorie cu el/ea, in cazul drogurilor sintetice  – pe langa factorul de ne-natural care nu aduce frecvente superioare in corp – intentia din spatele lor este cu totul si cu totul alta si asta schimba cu totul beneficitatea lor (discutia este lunga si nu poate fi creionata intr-o nota aditionala). In concluzie, personal sunt total impotriva folosirii drogurilor, insa cei care aleg sa o faca ar fi bine sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile lor si sa vada daca nu cumva ating si vietile celor din jur atunci cand iau aceasta decizie – cat de profund puteti meditati pe acest subiect.

8. Hipnoza

Una dintre cele mai populare tehnici ce sustine ca declanseaza puterea mintii subconstiente este hipnoza. Hipnoza se bazeaza practic pe tehnici precum relaxarea, inductia si sugestii pentru a controla mintea persoanei care este hipnotizata, iar procesul este executat de o alta persoana, un hipnoterapeut sau psihoterapeut.

 

9. Autosugestia

Autosugestia este similara hipnozei, insa nu exact la fel. Daca hipnoza este precum a face sex, autosugestia sau auto-hipnoza este precum masturbarea (scuzati metafora). Vedeti voi, lucrurile stau cam asa, atunci cand mergeti la un hipnoterapeut sau la cineva care este expert in hipnoza, experienta poate fi mult mai profunda pentru ca puteti fi siguri ca expertul stie ce face. Cu ajutorul autosugestiei, pe de alta parte, puteti face acest lucur oricand, in ritmul vostru si in stilul vostru, insa cateodata nu este destul.

10. Folosirea undelor cerebrale

Folosirea undelor cerebrale se bazeaza pe tehnologie, practic functionand prin manipularea frecventelor creierului vostru cu ajutorul luminii si al suntelor. La momente diferite ale zilei si in stari diferite de constiinta, creierul vostru emite o anumita frecventa. Creierul vostru este ca o antena, el elibereaza semnale la anumite frecvente, dar poate si primi in aceiasi maniera.

 

11. Mantre

Cantatul mantrelor este un fel de  “folosire a undelor cerebrale” a oamenilor din vechime. S-au folosit de mii de ani, chiar inainte ca cercetatorii sa descopere frecventele creierului. Mantrele functioneaza datorita vibratiei sunetelor. Misticii cred ca anumite mantre au origine divina si diferite proprietati ce afecteaza mintea subconstienta.

 

12. Visualizarea

Folosirea undelor cerebrale, mantrele si afirmatiile functioneaza toate cu ajutorul sunetului si limbajului pentru a afecta mintea subconstienta. Vizualizarea functioneaza cu ajutorul imaginilor. Se spune ca inainte de a putea sa faceti orice sa fie real, trebuie sa puteti sa vi-l imaginati si cata dreptate au cei care spun acest lucru. Nu este clar ca nu puteti crea nimic daca nu va puteti gandi inainte la acel lucru?

 

Toate acestea sunt unele dintre cheile catre subconstient, explorandu-le puteti sa ajungeti si la altele si sa la aprofundati pe acestea pentru a dezvalui din ce in ce mai mult din constiinta infinita ce sta in spatele mintii.

sursa: http://www.virtualsynapses.com/2010/04/subconscious-mind-and-keys-to-its-power.html#.UaRhMdh6nLo

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *