Cele 7 stari ale constiintei – partea 1

Cele 7 stari ale constiintei – partea 1

Jun 11, 2013

Constiinta nu este o energie fixa sau o cantitate. Constiinta variaza foarte mult de la persoana la persoana, unii oameni fiind mult mai constienti, alerti, intelepti, iubitori si fericit in viata decat altii. Constiinta Sinelui si in consecinta Constiinta Esentei, variaza in aceeasi persoana in ciclurile normale zilnice de somn si veghe. Ele variaza si in functie de cata energie vitala ati folosit si risipit in gandire, emotii si rezistand vietii. Spiritualitatea tine de acumulare, conservare si folosirea inteleapta a energiei.

Nota: exista zece stadii identificate de constiinta umanain calatoria de la Materialism la Iluminarea spirituala. Acestea sunt: Supravietuirea, Securitatea, Senzatia, Dominarea, Cavalerul Negrul al Sufletului, Cautarea, Prima Trezire, A doua Trezire, Luptator si iluminarea. Nu confundati cele Zece Stagii cu cele  Sapte Stari prezentate aici. 

Constiinta voastra este abilitatea sau cat de multa constientizare, atat a Sinelui cat  si a celorlalti, aveti. Aceasta constientizare poate porni de la zero (in timpul somnului profund fara vise) la Constiinta Cosmica care este constientizarea totala a tot ceea ce exista in Univers (starea de constiinta a FIINTEI SUPREME).

Este greu sa clasifici ceva atat de fluid, complex si multidimensional precum constiinta (Esenta) si diferite scoli spirituale au diverse puncte de vedere in legatura cu modul in care trebuie facuta. Aici vom diferentia sapte stari ale Constiintei=Esenta=Fiinta, pornind de la constientizare zero si pana la Constiinta Cosmica: Constientizarea a Tot Ceea ce Exista Fiind Tot. 

Causal Sequence

prima stare: somnul profund fara vise

La acest nivel, nu aveti nici o constiinta, nici o experienta a realitatii de nici un fel. In concluzie nu existati si nimic nu exista pentru voi. Nu este nimeni acasa. Nu exista nici obiectul observat si nici observatorul. Aceasta este starea non-existentei pentru orice fiinta umana (Ati mers inapoi in Universul Primar pentru a va reincarca cu energia necesara pentru a crea si mentine “spectacolul” aici pentru voi. Aceasta este starea de Samadhi inconstient).

a doua stare: somnul cu vise

la acest nivel, aveti putina constiinta si in consecinta experienta cu toate ca este confuza si incurcata. Veti avea diverse grade de constiinta vaga si difuza a sinelui, a eului si a existentei voastre, precum si a energiilor voastre PSI (ganduri, imagini si emotii). Puteti, ocazional, sa aveti destula constiinta si stimuli pentru a va percepe vag corpul sau universul fizic. Totusi, atat constiinta cat si cauza (controlul) realitatii este foarte limitata. 

a treia stare: “somnul in stare de veghe”

Pierdut in minte. Aceasta este starea standard a majoritatii oamenilor in viata de zi cu zi. Este o stare de a trai pierduti in minte, de a umbla si de a trece prin miscarile necesare supravietuirii si confortului corpului cu o minima CONSTIENTIZARE OBIECTIVA a sinelui si a experientelor in Aici si Acum. 

Nu exista prea multa iubire, bucurie sau fericire in cea de-a treia stare. Este starea insatisfactiei si a durerii. Intersectata cu momente de placere ce zboara atunci cand circumstantele exterioare se potrivesc persoanei. Viata este fundamental nesatisfacatoare si de multe ori dureroasa in cea de-a treia stare de constiinta. 

Peste toate cele trei nu exista un Centru Permanent al Fiintei al Eului. Constientizarea Sinelui care este caracteristica primara a celei de-a patra stari, este de cele mai multe ori pierduta in furtunile si turbulentele universului PSI, iar turbulentele acelui univers creaza turbulente in universul fizic al persoanei, aceasta insemnand probleme si conflicte cu ceilalti si probleme de sanatate. 

Cea de-a treia stare ne confera iluzia ca suntem treji si constienti – si aceasta este parte din modul in care iluzia ne prinde. 

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *