Cele 7 stari ale constiintei – partea 2

Cele 7 stari ale constiintei – partea 2

Jun 12, 2013

continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/cele-7-stari-ale-constiintei/

cea de-a patra stare: constientizarea permanenta a sinelui, constiinta obiectiva de sine

Cunoscuta si sub numele de starea de trezire, iluminarea, amintirea sinelui, observarea sinelui. In zen, aceasta stare este numita Satori; iar  in Taoism: Wu-Wei (vid, non-minte).

In aceasta stare, persoana este treaza si contienta de sine, de Eu, ca de o entitate distincta, separata de minte si de toate identitatile umane. In aceasta stare, persoana mentine constiinta sinelui in fiecare moment. La fel ca si constientizarea obiectiva non-identificata, ne-atasata a experientelor sale, atat PSI cat si fizice. Aceasta stare este o dezvoltare a centrului permanent al fiintei care este intotdeauna prezent, treaz si constient de sine, oricat de multe turbulente ar fi in universul PSI sau in cel fizic. 

Aceasta este starea non-mintii, a mintii tacute. Persoana este in controlul atentiei sale, tot timpul, si si-o directioneaza in mod continuu mentinand-o una deoreste. Mintea este oprita (doar daca nu este nevoie de ea pentru creatie sau actiuni directoare) si persoana traieste in experientele directe dinaintea mintii, ale vietii, care sunt intotdeauna aici si acum.

Cea de-a patra stare transcende toate fricile si rezistentele vietii caracteristice celei de-a treia stari. Rezistenta este singura cauza a durerii si a suferintei. Persoana aflata in cea de-a patra stare nu opune nici o rezistenta in viata, nici chiar mortii sale. Astfel, ea nu genereaza nici o emotie negativa, neopunand rezistenta nu mai produce durere si suferinta pentru sine si pentru ceilalti.  Persoana curge odata cu viata si nu este atasata de nici un rezultat in mod particular, asa ca orice se intampla este o experienta interesanta: este urmatoarea scena in filmul vietii pe pamant. Astfel, o persoana in cea de-a patra stare transcende suferinta si traieste in pace, seninatate, arminie, iubire si bucurie. 

cea de-a cincea stare: Samadhi

Pentru ca nu exista un cuvant pentru acest nivel decat in sanscrita, vom folosi termenul pe care il folosesc hinduistii: “Samadhi.” Samadhi este prima experienta completa a intoarcerii la Unu. Este o uniune, o fuziune inapoi in Universul Primar, in CONSTIINTA UNICA, INFINITA A FIINTEI CREATOARE. 

Samadhi se atinge, de obicei, dupa mii de ore de patrundere. Trebuie sa mergeti dincolo sau peste sau deasupra, ori in toate modurile universurilor PSi si fizic. Trebuie sa fie nemiscare, totala si absoluta la toate nivelurile. Nu poate exista nici o minte sau alte deviatii ale atentiei in nici unul dintre Universuri. De aceea, in mod normal, starea se atinge in meditatie, in care toate experientele celorlalte doua universuri au fost transcense.

cea de-a sasea stare: constiinta uniunii

Progresand in expansiunea identitatii, a fiintei, in recuperarea in totalitate a sinelui vostru si reintegrarea in Unu, starea de Samadhi se intareste si se lungeste gradual, astfel incat devine o stare normala pentru tot timpul, inclusiv cand va folositi mintea si/sau sunteti concentrati in exterior in Universul fizic. De aceea, experienta unitatii este plina de iubire pentru tot ceea ce exista, devenind experienta tot timpul, chiar si atunci cand sunteti in viata de zi cu zi. 

in cea de-a sasea stare, aveti individualitate dar in acelasi timp va aflati nu numai intr-o intelegere intelectuala  ci si in experienta unitatii si a extazului iubirii pentru toti si toate, tot timpul. Comunicati constant si pe deplin cu Unu si cunoasteti scopul divin al tuturor lucrurilor. Cunoasteti ca fericirea si viata eterna a fiecarei fiinte sunt, pe termen lung, asigurate. 

Insa, aceasta stare nu este ultima posibila. Separata, identitatea personala se poate dizolva pana se identifica cu Unu, care este cea de-a saptea stare. Totusi, unele fiinte aleg sa ramana in cea de-a sasea stare chiar si pentru intreaga eternitate. Sunteti liberi sa faceti dupa cum simtiti.

cea de-a saptea stare: constiinta cosmica

In aceasta stare, v-ati amestecat aceasta individualitate inapoi in Unu. Nu mai exista dualitate. Unu este trezit, avand constiinta deplina a sinelui in interiorul creatiei, care este acum experimentat ca sine. Individualitatea voastra trecuta este acum aceeasi cu toate celelelte individualitati: inca una sintre experientele infinite ale sinelui sau. Aceasta stare este numita nirvana in buddhism si este starea din care Iisus Cristos a spus: “Cine m-a vazut pe mine, a vazut Tatal, Tatal si Eu suntem Unul”. Acesta este Dumnezeu treaz calcand pe Pamant. 

Atunci cand destul din umanitate (poate chiar numai 5%) atinge starea a sasea si a saptea, toata umanitatea va fi ridicata si infuzata cu mai multa constiinta, astfel incat intreaga umanitate se trezeste la a fi Dumnezeu treaz pe planeta. Umanitatea va trece intr-o Epoca de Aur a iubirii si cooperarii dincolo de imaginatia noastra. 

sursa: http://www.psycanics.com/modules.php?name=News&file=article&sid=45

468 ad

4 comments

 1. Asosa /

  Multumesc :)

 2. Asosa /

  La ce nivel se semneaza contractele inainte de intrarea in realitatea asta?

 3. Flipi /

  la nivel de suflet… dar se poate rescrie :)

  • Asosa /

   Nu ar avea nici un sens sa rescrii iubirea.
   Sufletul cand ia o decizie nu se suceste. E o iluzie a mintii sa creada asa ceva.
   Contractele se scriu la nivele vibratorii extrem de inalte la care mintea nepurificata nu are acces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *