Calatoria astrala

Calatoria astrala

Oct 15, 2012

Salut călătorule. Şi tu şi eu suntem particule de lumină strălucitoare aşezate pe matricea albastră a Mamei Pământ. Suntem două spirite radiante care au ales această formă de manifestare în planul fizic. Suntem legaţi prin fire nevăzute dar şi printr-o organizare similară. Chiar dacă tu trăieşti pe cealaltă parte a globului, vorbeşti o altă limbă, ai alt set de valori şi de credinţe ne leagă inextricabil câteva elemente de bază ale vieţii pe pământ: amândoi ne naştem (desigur că procesul trebuie privit dintr-o perspectivă înaltă ca şi coborâre a spiritului în materie şi “îmbrăcarea” lui cu cămăşile spirituale, adică acele corpuri de vibraţie superioară corpului fizic, ce fac parte din structura fizică a omului), amândoi murim (adică ne lăsăm în urmă vehicolul fizic şi apoi în funcţie de ceea ce am venit să facem aici ne păstrăm unele structuri sau mai păstrăm doar unele, există multe căi de urmat de acolo, dar cel mai important e să ştim că e doar o schimbare de grad de conştiinţă, extinderea maximă a conştiinţei pe care o poţi face din acest plan şi de aceea motiv de celebrare în atâtea civilizaţii antice) şi amândoi dormim şi visăm (adică vehicolul corp astral se detaşează de corpul fizic şi “zboară” peste tot unde sufletul are nevoie să meargă).

De ce am intercalat între cele două momente cheie ale vieţii unui om visul? Pentru că e jumătate din viaţa ta şi e acea jumătate pe care ţi-o petreci fără corp fizic. În structurile superioare ale omului, “deasupra” corpului vital care e dublul corpului fizic se găseşte corpul astral, care mai este numit şi corpul emoţional. Vizualizarea cu corpul astral se cheamă călătorie astrală, atunci când e realizată prin intenţie, voit şi somn atunci când e făcută natural, în momentele în care conştienţa asupra corpului fizic se “pierde”. Există o concordanţă “măsurabilă” între starea vibraţională care este caracteristică acestei structuri denumite corp astral şi starea vibraţională pe care trebuie să o atingi şi o atingi în momentul în care faci călătorii astrale. Există o chakră care este asociată acestui corp, pe unde intră energie cosmică şi din mediul planetar şi pe unde iese energie, aceasta fiind cea de-a doua chakra Swadhistana. Vom insista într-un articol viitor asupra cheilor conţinute în fiecare corp şi în fiecare chakră, azi concentrându-ne pe “zborul” astral.

Condiţiile de bază pentru o călătorie astrală “plăcută” este să fim într-o stare de linişte, de vibraţie înaltă, pentru că aşa cum uşor puteţi intui, planul astral, adică planul emoţional este foarte interpretativ datorită naturii lui. Te poţi “agăţa” foarte uşor de nişte senzaţii interne cu care porneşti în călătorie şi acelea să devină realitatea ta. Este identic şi pentru somn. Dacă urmăreşti ştirile de la ora 23 în care sunt prezentate numai anumite feluri de informaţii atunci automat ele se impregnează la nivel emoţional şi îţi conduc paşii astrali pe o anumită cale, de cele mai multe ori neplăcută. Există o vorbă în popor, cum că atunci când mergi la culcare trebuie să fii ca un şomoiog de paie stins, cuminte, nemişcat, liniştit, nu ca unul aprins, arzând, pentru că nu te recunosc îngerii aşa – e interesant să mergi pe mâna înţelepciunii populare în asmenea chestiuni pentru că sunt acolo nişte informaţii de o profunzime de neimaginat dacă nu priveşti numai suprafaţa, forma – identic, în cazul tuturor călătoriilor astrale e foarte importantă starea sufletească. De altfel e la fel de importantă ca şi în cazul meditaţiei, unde relaxarea şi starea de armonie şi linişte sunt cheile atingerii unei stări de vibraţie înaltă. Desigur că mai trebuie să îndeplineşti unele condiţii şi să ai o oarecare deschidere către aşa ceva,  să nu fie împotriva misiunii pe care ţi-ai ales-o când ai venit aici şi câte şi mai câte. Dar intrând în analiza acestor aspecte nu te va aduce mai aproape de această experienţă. Exerciţiul însă poate.

Mai întâi poate aţi auzit de metoda Silva de îmbunătăţire a capacităţilor mentale, fondat de către Jose Silva. Există acolo un exerciţiu care poate fi un prim pas pentru o călătorie astrală reuşită. Un exerciţiu în care iei un obiect, îl studiezi foarte îndeaproape cu toate simţurile, îl pipăi, îl priveşti, îl miroşi, dacă e cazul îl şi guşti şi îi asculţi “cântecul” şi încerci să fixezi aceste repere în memorie. Închizi apoi ochii şi încerci să reconstruieşti acel obiect în imaginaţie: vizualizarea lui cu ochii minţii, gustul, mirosul, textura. În momentul în care îţi vine uşor poţi trece la pasul 2. Pentru acesta îţi alegi un loc retras unde nu vei fi deranjat. E preferabil să stai întins dar nu e condiţie de bază. Înainte de a ocupa poziţia respectivă încearcă să fixezi în minte imaginea acelei canapele sau al scaunului unde vei sta. Priveşte-l cât mai de sus posibil, urcă-te pe un saun ca să vezi de sus imaginea acelui obiect. Apoi, cu ochii închişi recompune acel cadru în minte şi aşează-te şi pe tine în acel cadrul. E posibil să simţi diverse senzaţii despre care dacă nu ştii te pot speria, dar nu e nimic alarmant în aceste experienţe, e numai modul nostru de a reacţiona la necunoascut. Sunt trepidaţii ale corpului, suntele ciudate sau senzaţii de la letargie maximă la energizare puternică. Dacă ai frici legate de partea asta a călătoriei ori alege să nu le faci ori fă o “programare” înaintea călătoriei de a merge numai în locuri plăcute şi benefice (chiar dacă toate sunt aşa, ceea ce noi numim neplăcut şi malefic sunt nişte alterări în concepţia noastră despre univers şi lume în general, dar pot avea efecte asupra ta dacă nu eşti pregătit corect). Programarea se face foarte simplu spunându-ţi în minte, în stare alfa, că vei merge doar în nişte “zone” plăcute şi benefice. Funcţionează perfect! Când vei fi gata să mergi oriunde vei ştii, nu are sens să te forţezi cu ceea ce nu înţelegi sau nu accepţi. În timp, chiar dacă primele dăţi nu se va întâmpla nimic vei reuşi. Important e să fii perseverent. Întotdeauna asta e cheia. Chiar şi cei mai talentaţi oameni de pe lumea asta şi cu cele mai mari deschideri se împotmolesc şi cei care sunt mediocri dar muncesc foarte mult ajung mai departe. Simplitatea şi perseverenţa te vor duce la succes în cele din urmă. Important mai este şi să nu te legi de rezultat şi să te laşi condus la început, această oportunitate, în loc de a încerca să controlezi experienţa îţi poate deschide o cale de comunicare cu ghizii tăi spirituali ceea ce în sine e de mii de ori mai important decât călătoria în sine. Oricum călătoreşti astral în fiecare noapte şi vei petrece o vreme după ce treci dincolo în universul astral un “timp”, deci vei avea posibilitatea să experimentezi total acel plan al conştiinţei. Succes zburătorule!


468 ad

2 comments

  1. anonim /

    Am incercat asta inainte sa citesc articolul vostru si sa fiu prea bine pregatita, insa am simtit unele vibratii si cum ceva incerca sa iasa din mine. Din pacate am fost disturbata de un sunet si mi-am pierdut concentrarea, insa am mai incercat pana cand am ajuns sa ma simt coplesita de unele probleme emotionale si nu am mai putut incerca temendu-ma de unde voi putea ajunge.

  2. Flipi /

    E bine de stiut ca in planul astral – adica acolo unde mergi cand faci calatorii astrale – emotiile sunt mult mai puternice decat aici, in planul fizic. De aceea, daca avem frici sau blocaje emotionale acestea ne pot tine de la a face acest pas – e ca un sistem automat de protectie.
    Insa acele blocaje se pot lucra, se pot elibera si apoi nu mai ai nicio problema in a face acest pas, catre un alt taram al constiintei, ceva atat de natural, incat e “vizitat” in fiecare noapte.

    Vibratiile sunt normale si la fel si sunetele, multi le experimenteaza pentru ca se schimba vibratia datorita mutarii centrul constiintei in alt corp, in alta structura proprie. Trebuie sa vezi de unde porneste acea temere si sa inlaturi cauzele acestora si atunci totul va fi ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *