Analiza viselor – partea 4

Analiza viselor – partea 4

Mar 27, 2013

continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/analiza-viselor-partea-3/

Pierderea dintilor este un vis comun ce are loc in puncte esentiale ale vietii. Precum iti pierzi dintii atunci cand esti copil, dintii intelepciunii ca adolescent si poate toti dintii atunci cand imbatranesti, acestia sunt asociati cu eliberarea tiparelor vechi de “mestecarea lucrurilor”. Modul in care ati abordat situatiile in trecut nu va mai este caracteristic. Dintii reprezinta de asemenea si credibilitatea. Atunci cand radeti puteti deodata sa pareti stupid pentru ca va pica dintii. Acest fapt demonstreaza ca pierderea dintilor poate fi un aspect la mintii transformatoare, pacalindu-va cumva prin umor sa va indreptati catre comportamentul autentic. Atunci cand sunteti gata sa spuneti “acelasi lucru vechi”, va treziti cu o gura plina de dinti cazuti reprezentand vechiul mod de digerare al experientelor. Ceea ce erati gata sa spuneti in vis, cu siguranta ca nu poate fi consederat a fi adevarat in lumina a ceea ce deveniti.

Visele acvatice sunt cele mai comune vise pentru ca apa reprezinta emotiile si modul in care simtiti in legatura cu schimbarile care au loc. Visul unor mari turbulente sugereaza ca simtiti o criza asociata cu transformarea voastra. De obicei, cand aveti acest tip de vise, mai tarziu veti visa ca sunteti pe o nava asemanatoare, dar in ape mai calde. Acesta este un ciclu de vise care releva cresterea pe care ati atins-o. In toate povestile noastre antice, apa este rezervorul misterios de unde eroul trebuie sa extraga o comoara. In mod similar, apele furioase sunt dificultatea ce inseamna inceputul unui proces de autodescoperire si unde recompensa este abilitatea de a scoate la iveala o comoara ce se afla sub apa. Inundatiile pot sa stearga fundatiile credintelor voastre pana in momentul in care sunteti fortati sa dati drumul la acele lucruri de care credeti ca aveti nevoie in lupta pentru simpla supravietuire. Apa poate reprezenta sanatatea si bunastarea pentru ca este, in acelasi timp, si elixirul vietii.

Visele despre zbor au loc in acele puncte din viata cand sunteti pe culme sau in deplina putere. In timp ce visati, va puteti “trezi” brusc iar constiinta realizeaza ca orice este posibil si atunci zburati. Acesta este un aspect al potentialului de explorare al psihicului si al limitarilor autoimpuse. In acelasi timp, daca visati ca va treziti si va incepeti rutina zilnica, doar pentru a va da seama ca e vorba de un vis, reprezinta nevoia de a rupe aceasta rutina zilnica. 

Visele cu politie au loc cand unul dintre aspectele identitatii voastre ce evolueaza, este contestat de catre acea parte a psihicului care mentine ordinea si pacea. Cateodata mesajul este important: luati-o incet. Alteori, politia va veni sa inspecteze schimbarile pe care le faceti, reprezentand partea voastra disciplinatorie. Fiind asociata cu criticul interior, intalnirea cu politia are loc deseori pentru ca este posibil sa aveti nevoie sa iesiti din rand pentru a va transforma.  

Taoismul si visele

Vechii taoisti credeau ca o parte din noi haladuieste si intalneste iluminarea in timpul viselor. Maestrul a spus: “Chuang Tzu a visat odata ca este un fluture. Atunci cand s-a trezit se intreba daca este un fluture care viseaza ca este un om”. Deoarece scopul lui Ming este sa elimine simtul separarii intre “eu aici” si “acela acolo” visele au fost considerate la fel de importante ca parte a procesului de iluminare precum experientele propriuzise zilnice. 

“Totul este destin; toate lucrurile sunt deja complete in sine” 

Destinul dezvaluie o inspiratie din interior, adusa in atentie de catre situatiile prin care treceti. Ming sau capacitatea de a calatori in interior si de a observa viata in mod obiectiv era un aspect important al Taoismului antic. Acesta permite sa va activati te-ul pentru a va descoperi adevarata esenta a naturii voastre si in cele din urma, calea catre destinul vostru. 

sursa: http://www.way-of-tao.com/pages/way-of-dreams.php#tpesdreams

468 ad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *