Analiza viselor – partea 3

Analiza viselor – partea 3

Mar 26, 2013

continuare a articolului: http://extinderea-constiintei.ro/analiza-viselor-partea-2/

Vehiculele si cladirile pentru transport sugereaza o situatie in care evoluati acum. Tipul vehicolului si faptul ca voi il conduceti sau nu reliefeaza simtul present al autonomiei voastre si cat de puternic este. Pericolul si ideea unui accident sugereaza faptul ca nu sunteti in controlul directiei si de aceea sunteti nesigur pe destinatie. Oprirea de catre politie sau stopurile sunt indicatori ai controalelor constiente precum auto-disciplina si constiinta.

Barcile, navele si trenurile in care sunteti pasager sugereaza faptul ca urmariti o cale batuta care nu este directionata din interior sau usor de schimbat. Calatoria pe apa este indicator al unor emotii si al modului in care “curgerea evenimentelor” va conduce inainte. A fi pasager pe o nava reprezinta deseori situatii pe care le simtiti dincolo de controlul vostru. Apa poate fi intunecata, calma sau agitata in legatura cu modul in care simtiti despre directia voastra in viata. Ceilalti pasageri pot aduce lumina asupra elementelor transformatoare ale naturii voastre.

O bicicleta, din cauza ca este propulsata prin efortul propriu, poate sugera vitalitate si probleme legate de sanatate. Atunci cand ati fost copil ati invatat sa mergeti pe bicicleta balansandu-va in timp ce inaintati, ceea ce sugereaza motivatii in balanta cu celelalte elemente din viata voastra. Buggie-uri sau kart-uri sugereaza ca inaintati in viata, insa intr-un mod comic.

Aeroporturile si statiile de tren sunt locuri de tranzitie si de aceea sunt asociate sperantei si ambitiilor. Puteti „zbura” la destinatie printr-o constiinta extinsa si ambitie sau sa va gasiti compartimentul sau „locul” intr-un tren ce urmeaza o „traiectorie cunoscuta”. Puteti urca, puteti cobora in cercuri, ca mod de reprezentare al inspiratiei catre evolutie, al invingerii reprimarilor personale sau ca revedere al trecutului.

Peisajul si mediul pot oferi mesaje despre modul in care vedeti in mod clar ziua sau in lumina (constient) sau despre faptul ca nu infruntati ceva in noapte sau in intuneric (subconstient). In padure (subconstient) va intalniti deseori cu un personaj-ghid ce va poate oferi indicii despre procesele transformatoare. Copacii sunt ficsi si inradacinati, sugerand detalii despre mostenirea genetica.

Puteti urca un munte pentru a obtine o perspectiva mai larga, dar poate insemna un indicator in legatura cu faptul ca sunteti prizonier al propriilor credinte. Desertul va aduce inapoi intr-un peisaj simplu si pustiu unde va puteti descoperi radacinile auto-sustenantei voastre. Marea sau tarmul este casa ori bariera inconstientului unde puteti descoperi comori (pesti/viata marina) ce pot fi indicii pentru calatoria voastra evolutiva. Dezastrele naturale, precum cutremure, tornade, inundatii si tsunami sugereaza puterea transformatoare a emotiilor ce ies la suprafata pentru a transforma ceea ce credeti a fi static.

A fi gol sau expus sugereaza modul in care explorati sau va expuneti partile adanci si ascunse ale lucurilor pe care nu le aratati. Pe masura ce va indreptati catre intimitate puteti visa ca sunteti dezbracat in public sau stand intr-o baie ce nu are pereti atunci cand va expuneti latura voastra naturala. In copilarie poate ati avut vise in care mergeati la scoala in chiloti atunci cand cea mai arzatoare dorinta era sa te tii de regula de aur. Relativ la regulile auto-impuse visele va imping catre a face ca libertatea sa fie reala. A va dezbraca inseamna sa permiteti miscarea unor aspecte care nu si-au gasit expresia pana atunci. Acest simt de a fi vulnerabil sugereaza ca intimitatea si expunerea sunt singurele moduri de a va indrepta catre autenticitate.

A fi expus poate avea loc in vise in care va simtiti prinsi. Daca acestea aduc la suprafata tot ceea ce va produce teama, atunci simbolismul face exact ceea ce trebuie pentru a va permite intelegerea. Daca visul se concentreaza pe un sarpe atunci schimbati-va pielea si invatati sa va exprimati tendintele naturale, daca apare un hot atunci infruntati-va intimitatea cu deschidere maxima astfel incat sa nu vi se ia nimic. Atunci cand parti din voi sunt expuse sau uitate, „va dezbracati”, confruntati adevarul despre ceea ce „nu ati putut vedea in legatura cu voi insiva” si invatati sa „eliminati acoperamantul protector” care nu va mai poate servi. Daca sunteti inspaimantati este pur si simplu o chemare pentru depasirea fricii de a fi cine sunteti. Daca sunteti rusinati poate trebuie sa depasiti acel simt care va tine de la a va comporta ca o fiinta naturala intr-o lume naturala.

468 ad

2 comments

 1. renata /

  Ce inseamna pierderea vehiculului (masina personala in cazul de fata) – furt, disparitie? Este un vis care se repeta in diverse momente ale vietii mele.
  Multumesc :)

 2. Flipi /

  Buna Renata
  In mod normal inseamna ca iti pierzi motivatia si dorinta de a merge mai departe in viata, asta in cazul in care masina nu are vreo reprezentare personala mai speciala: un dar de la cineva sau vreo dorinta ascunsa de a calatori sau de a merge cu viteza.
  Incearca sa vezi de ce se poate lega in acele momente din viata ta in care ti s-a repetat acest vis si ai sa gasesti modelul care se repeta.

  Cu drag
  Flipi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *