Analiza spectrala a somnului

Analiza spectrala a somnului

Oct 9, 2012

Analiza spectrala a somnului este cea mai noua tehnologie de cercetare a fazelor somnului, fiind alcatuita din mai multe echipamente care inregistreaza si analizeaza etapele prin care trecem din momentul adormirii pana in momentul trezirii. Acest sistem inregistreaza: undele cerebrale ale creierului in timpul viselor si somnului, nivelul de profunzime al somnului  precum si respiratia si miscarile corpului in timpul viselor si somnului.

In cadrul Institutului pentru Dezvoltarea si Extinderea Constiintei este folosit in premiera echipamentul japonez de analiza a fazelor somnului Tanita Sleep Scan. Este primul sistem de analiza a undelor cerebrale alfa, beta, teta, delta. Sistemul nu foloseste electozi precum aparatele clasice de electroencefalograma. In acest fel, este posibila analiza neinvaziva in timpul somnului.

Pentru a face o analiza completa a proceselor din timpul somnului este nevoie de monitorizarea cu ajutorul acestui echipament intr-o perioada cuprinsa intre 5-7 nopti. Dar, pentru o investigatie simpla este suficienta conectarea intr-o singura noapte sau chiar in doar cateva ore de somn.

Echipamentul ofera detalii concludente despre ce se intampla cu noi in timp ce dormim si visam.

Analiza spectrala a somnului ofera urmatoarele detalii despre somn:

  • Nivelul de profunzime a somnului si viselor
  • Durata somnului profund
  • Somnul REM (faza de somn in care ochii se misca rapid – Rapid Eyes Mouvment)
  • Respiratia detaliata in timpul fazelor de somn si vise
  • Miscarile corpului fizic in timpul somnului si viselor
  • Discutii si impartasiri ale experientelor
  • Concluzii si lamuriri finale

Pentru programari, va rugam sa ne contactati.