AMIGDALA – muzica creierului – partea 1

AMIGDALA – muzica creierului – partea 1

Feb 23, 2013

 Vreau sa ganditi la cele mai bune momente din viata voastra… Ati inteles? Acum, amplificati experienta, simtamintele de zece ori. Amplificati de o suta de ori. De cateva zeci de mii de ori. Sau chiar mai mult.

Puteti activa creativitatea sporita, inteligenta, placerea, perceptiile extrasenzoriale sau alte capacitati paranormale la fel de usor ca si cum ai apasa pe un intrerupator. Puteti retrai “cea mai buna zi din viata voastra iarasi si iarasi, de fiecare data mai profund decat data trecuta. Veti putea chiar misca norii si schimba vremea folosind puterea incredibila a masinariei infinite a infinitatii omului – creierul vostru.

Exact din aceasta cauza veti experimenta – fara nicio exagerare – atunci cand veti invata sa va auto-stimulati o parte a creierului vostru cunoascut sub numele de amigdala. Acesta nu este gandire pozitiva sau hocus-pocus de tip new age. Acesta este lucrul pe care ultimele cercetari ale creierului si ale comportamentului uman ni-l arata si anume ca acesta este posibil… pentru oricine. Metoda auto-stimularii amigdalei este usoara si a fost invatata de persoane cu varsta intre 6 si 68 de ani. Metoda de baza poate fi invatata de oricine si predata oricui, pe gratis. Este democratica pana la extrem. Incepeti prin citirea acestui articol. Rezultatele sunt imediate deseori, si sunt cumulative – devine din ce in ce mai bine pe masura ce practici. Spre deosebire de magie, nu este nicio iluzie. Aceasta este o adevarata magie a creierului.

Lucrandu-va emisfera frontala

 Nu este nici o surpriza ca lucrurile sunt defapt posibile atunci cand realizezi ca 1,5 kg de neurocircuite dintre urechile oricarei persoane este cea mai complexa structura despre care avem cunostinta din intregul univers. Sunt mai multe conexiuni in creierul vostru decat exista literalmente boabe de nicip pe toata plajele pamantului. Carl Sagan a aratat ca in fiecare creier, inclusiv in cel fantastic pe care il ai si tu, sunt mai multe combinatii de conexiuni decat protoni si neutroni in univers. Telepatia este un fleac pentru infinitul calculator din creierul tau, cu conditia sa stii ce butoane sa apesi.

 Stiinta creierului

 Noi cercetari in domeniul creierului si al comportamentului, permit acum, oricarei persoane sa invete cum sa controleze si sa isi autostimuleze creierul pentru a obtine rezultate precum cele mentionate mai sus. Studii efectuate de unul dintre cercetatori, T.D.A. Lingo, prin munca sa din 1957 pana in 1993, au demonstrat ca aceasta zona din creier ce pare sa fie responsabila de eliberarea unor niveluri enorme de inteligenta ne-explorata, creativitate si placere. In plus, intr-un mod remarcabil, autostimularea amigdalei in mod frecvent porneste asemenea functii “ascunse” ale creierului precum precognitia, clarviziunea, clarauditia, telepatia, telekinezia si poate chiar sa permita unora sa comunice cu inteligente sau entitati non-fizice sau neordinare. 

  

 Lingo a condus un studiu de 30 de ani asupra 309 studenti, subiecti de test, ce erau implicati in programe educationale pentru creier si comportamentale, pe termen lung si scurt si au fost invatati programele de automodificare. Cresterile rezultate in inteligenta, creativitate si emotii pozitive au fost demonstrate si masurate printr-o serie de moduri obiective si subiective, teste standardizate si metode analitice. Lingo raporteaza ca efectele includ cresteri ale testului I.Q. Stanford-Binet, intre 10 si 40 de puncte si cresteri in cazul indexului de creativitate Getzels-Jackson de la 500% pana la 1400%. In prezent, rezultate similare continua sa fie raportate de la persoane din S.U.A. care experimenteaza si fac, pe propria raspundere si de o maniera autodidacta, exercitii de autocontrol asupra creierului, urmarind procedura standard si “exercitii pentru creier”.

 

 

Stimularea amigdalei directionata catre zona frontala sau anterioara a amigdalei se pare ca poate produce in plus o stare emotionala puternica, cunoscuta istoric, in cultura mondiala si religioasa, prin diverse nume: nirvana, satori, samadhi, renastere, constiinta cosmica, extazul unificarii.

 Stiinta de astazi intelege caile neuronale si fiziologia creierului responsabile pentru aceasta stare mistica si o aduce la indemana oricui, de la soferii de autobuz, pana la cei mai asceti calugari. Atata tot ca acum, nu sunteti nevoiti sa meditati timp de 20 de ani ca sa o experimentati.

Autostimularea amigdalei mareste activitatea celor mai avansate si evolutionare, a celor mai complexe structuri ale creierului  – lobii frontali. Tineti-va fruntea cu o mana. Tot ceea ce se afla sub palma voastra inseamna lobii frontali, treimea frontala a creierului vostru. Lobii frontali sunt structura cea mai dezvoltata din oameni fata de toate celelalte mamifere, mai putin delfinii si balenele (cine poate spune ca acestia nu sunt mai inteligenti decat noi? Diferiti, poate…). Lobii frontali ai omului sunt exact ceea ce ne permite noua sa planuim si sa planificam actiuni cu mult peste capacitatea mamiferelor sau a maimutelor. Lobii frontali permit cel mai avansat comportament: 

 Creativitate-Imaginatie-Cooperare-Intuitie-Logica

 Prin concentrarea deliberata a energiei si a activitatii mentale – un simplu proces cognitiv – pe partea anterioara a amigdalei, se produce o crestere in procesele lobilor frontali care in mod instantaneu creaza niveluri de inteligenta, creativitate, placere si, de multe ori, diverse experiente “normale-paranormale” peste medie si in cantitati masurabile. Metoda poate fi atat de simpla ca aceea de a “imagina” o pana gadiland amigdala care in mod automat deviaza activitatea neurochimica spre lobii frontali ce erau anterior intr-o stare “somnolenta”. Amigdala poate fi imaginata ca o poarta de tip intrerupator, intr-un fel similara aceluia care aprinde lumina in camera. Insa, in creierul vostru “apasati”  si aprindeti marele bec din lobii frontali.

 Neurochirurgul rus Alexandre Luria, impreuna cu alti cercetatori distinsi, au demonstrat in mod repetat ca lobii frontali sunt cel putin 90% adormiti, “ne-explorati”, nefolositi. Cu toate ca unii pot indica aceasta descriere catre intregul creier, acesta este un mod eficient de a descrie potentialul infinit al creierului uman. In mod normal, nu traim nici macar o fractiune din ceea ce este disponibil sau posibil. Este o mare gluma cosmica.

 

468 ad

5 comments

 1. “Incepeti prin citirea acestui articol. Rezultatele sunt imediate deseori, si sunt cumulative – devine din ce in ce mai bine pe masura ce practici. Spre deosebire de magie, nu este nicio iluzie. Aceasta este o adevarata magie a creierului.”
  Nu am gasit nicio informatie in sensul stimularii amigdalei… nu inteleg…

 2. Draga Imad
  Dupa cum e si titlul articolului – partea 1 – acesta are mai multe parti in care se vor dezvalui toate “secretele” pe care autorul articolului le ofera.
  Ideea e ca este un articol de 7.000 si ceva de cuvinte, trebuie sa mai ai rabdare, vor apare incet incet si datele pe care le cauti.

  Insa trebuie sa iti atrag atentia ca orice pas pe acest drum e benefic sa fie dublat de deschiderea constiintei, de implicarea in beneficitatea lumii, in inscrierea ireversibila pe un drum de curatare si iluminare interioara, fara de care personal consider ca scopurile cu care pornesti la drum te vor conduce in alte registre ale vietii pe care nu ti le vei dori datorita faptului ca nu esti pretatit pentru ele.
  E cumva similar cu ridicarea energiei Kundalini, trebuie facut curat in interior, cunoscut tot sufletul si lucrat cu el si abia apoi purces la drum.

  Insa fiecare are dreptul de a alege. Calatorie minunata!

 3. Multumesc pentru raspuns, intr-adevar am avut impresia ca e doar o singura parte… Astept cu nerabdare sa le citesc pe toate. Cat despre deschiderea constiintei, curatarea si iluminarea interioara consider ca devin din ce in ce mai constient de aceste subiecte, citind foarte multe articole. Sa speram ca suntem pe drumul cel bun si totodata acest articol sa ne stimuleze pe toti sa ne ridicam vibratia interioara si sa pasim pragul densitatii 4 de constiinta.

 4. Hei
  Ma bucur ca am facut putina lumina. Si daca tot ai ridicat mingea la fileu cred ca ar fi benefic sa vorbim putin si despre pragul densitatii 4 de constiinta. Merita un articol deschis pentru “debate” – adica dezbatere publica.
  Multumesc pentru tema

 5. Cu multa placere, si eu va multumesc pentru articolele postate !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *